Tip — deze week 15 nieuwe vacatures in Almere!
Opzoek naar een nieuwe uitdaging in Almere en omstreken (Huizen, Hilversum, Lelystad)? Neem dan eens een kijkje op onze vacaturepagina.

Frikandellencrisis. Er werd al over gesproken, maar nu heb ik wellicht de ware betekenis achterhaald. De Dikke van Dale kan opdoeken. Het ontwerp van grootverpakkingen geeft uitleg: geen 20x75 gram meer, maar 20x70 gram. Dat ene getal, moet je maar net opvallen. Zoek de verschillen. De uitgelichte afbeeldingen bij het online bestellen geven nog de oude (vertrouwde) verpakkingen aan. Het tarief is echter hetzelfde gebleven. Nou ja, hetzelfde? In twee jaar tijd is de grootverpakking zo’n 1,30 euro duurder geworden.

Ik, als fijnproever, moet eerlijk bekennen, dat ik afgelopen week al enig verschil proefde op het moment dat ik een hap nam van Hollands’ meest geliefd- en gewaardeerde snack. Alle puzzelstukjes vielen op zijn plaats, toen mijn oog viel op de verpakkingen. De spreekwoordelijke klomp brak finaal in tweeën. 

Nu dus, minder voor meer. Honderd gram minder, voor 1,30 euro meer. 

Natuurlijk merk je dat terug in de smaak. De hele verhouding is anders, vergelijkend met kleine gehaktballetjes versus een bal gehakt waar menig mens ‘u’ tegen zegt. De smaakbeleving. Opnieuw een cursus airfryeren volgen of genoegen nemen met doorbakken uit de frituur. 

Waar zijn de mensen die verstand hebben van tweecomponentenlijm? Uit protest afreizen naar New York om aldaar een verpakking frikandellen tegen Van Gogh's Sterrennacht te werpen? "Dutch man (28) throws delicious snacks to Van Gogh’s Starry Night in New York", ik zie het in gedachte al staan op de voorpagina's van de internationale bladen. 

 Zou men over een aantal jaren alleen nog de mini-frikandellen verkopen - 20x18 gram voor hetzelfde tarief? Ook dat zou een vorm van ondernemen zijn. Ach ja. Inflatie, hé?

Alles wordt duurder, alles wordt minder. Zo ook de frikandel. De nieuwe tijd, het nieuwe normaal.


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige redacteur die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit columns

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.

Warning: Undefined variable $ip in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 425

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 425

Warning: Undefined variable $ip in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 426

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 426

Warning: Undefined variable $ip in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 432