Woensdag 19 januari 2022
-0.7 °c
1

Word jij onze 37,778e volger?

instagram

linkedin

Dienstregeling allGo verandert vanaf zondag 12 december: dit zijn de wijzigingen

3 reacties Politiek en gemeente


Op zondag 12 december voert vervoerder Keolis weer een wijziging door in de dienstregeling van haar Almeerse vervoerslijn allGo.

De belangrijkste wijzigingen:

- De dienstregeling zal vaker per jaar wijzigen doordat de situatie rondom het coronavirus regelmatig wijzigt, wat invloed heeft op het openbaar vervoer en het aantal reizigers. In mei en juni wordt er een lentedienstregeling verwacht;
- Lijn M1 t/m M7: de bussen blijven even vaak rijden. Om goede aansluitingen te behouden op andere buslijnen en treinen, veranderen de vertrektijden;
- Lijn 22, 24, 25 en 525: de bussen blijven even vaak rijden. Om goede aansluitingen te behouden op andere buslijnen en treinen, veranderen de vertrektijden;
- Nachtnet: het nachtnet van allGo rijdt zolang de horeca in de nacht gesloten is niet. Daarom rijden op vrijdag- en zaterdagnacht de nightGo bussen nog niet richting Amsterdam. Ook rijden de extra late ritten in Almere, net zoals nu, grotendeels niet. De laatste bus vertrekt op vrijdagnacht rond 02:00 uur. Op zaterdagnacht vertrekt de laatste bus rond 03:00 uur.

Andere dienstregeling in verband met Floriade

Per zondag 12 december is de busbaan tussen Kasteel en 't Oor afgesloten: hier wordt in 2022 de Floriade georganiseerd. De busbaan is in heel 2022 niet beschikbaar voor het evenement zelf en de op- en afbouw periode ervoor en erna.

De R-net lijnen 322, 323 en 326 rijden daarom een andere route via de Steiger en Steigerdreef. Omdat de route verandert, wordt de reistijd iets langer. Daarom wordt de dienstregeling van de R-net lijnen aangepast. De R-net lijnen sluiten ook in 2022 goed aan op andere bussen en treinen.

Artikel gaat hieronder verder

Lijn 322 Almere Stad Parkwijk - Amsterdam Amstelstation

Lijn 322 rijdt voortaan overdag van maandag tot en met zaterdag twee keer per uur. 's Avonds en op zondag rijdt er nog één keer per uur een bus. Samen met lijn 323 zorgt Keolis hiermee voor een kwartierdienstregeling in de spits tussen Station Parkwijk en Muiden P&R. In verband met de Floriade verandert de route. Hierdoor past de vervoerder de dienstregeling aan. De bus kan ook niet meer stoppen bij de tijdelijke bushalte Aeres. Deze halte vervalt.

Vanaf januari rijdt er in de spits (van 06.00 tot 09.00 uur en van 15.00 tot 18.00 uur) op lijn 322 twee keer per uur een extra bus. Deze bus rijdt enkel tussen Muiden en Parkwijk. Op dit gedeelte van de route is het vaak drukker door de scholen in Almere Poort. De extra ritten sluiten aan op 't Oor en Muiden P&R op buslijnen richting Amsterdam.

Lijn 323 Almere Stad Parkwijk - Amsterdam Bijlmer ArenA

Lijn 323 rijdt voortaan overdag van maandag tot en met zaterdag twee keer per uur. 's Avonds en op zondag rijdt er nog één keer per uur een bus. Samen met lijn 322 zorgt Keolis hiermee voor een kwartierdienstregeling in de spits tussen Station Parkwijk en Muiden P&R.

In verband met de Floriade verandert de route. Hierdoor past de vervoerder de dienstregeling aan, zodat de aansluitingen behouden blijven. De bus kan ook niet meer stoppen bij de tijdelijke bushalte Aeres. Deze halte vervalt.

Lijn 326 Almere Station Centrum - Blaricum Carpoolplaats

Lijn 326 blijft in 2022 even vaak rijden. In verband met de Floriade verandert de route. Hierdoor past Keolis de dienstregeling aan, zodat de aansluitingen behouden blijven. Om de bussen goed aan te laten sluiten op andere bussen en treinen, vertrekt de bus niet ieder uur op dezelfde tijd.

Lijn 327 Almere Haven Centrum - Amsterdam Amstelstation en lijn 328 Almere Haven Centrum - Amsterdam Bijlmer ArenA

Beide lijnen blijven in 2022 even vaak rijden. De vertrektijden veranderen, zodat de bussen ook in 2022 blijven aansluiten op lijn 322 en 323. Lijn 327 en 328 sluiten voortaan op busstation 't Oor beter aan op buslijn M1.


Vacature-alert - 18 nieuwe vacatures!

Er zijn de afgelopen week in totaal 18 vacatures geplaatst voor banen in de regio's Almere, Hilversum, Naarden, Dronten, Weesp, Lelystad en Huizen.

Bekijk overzicht


Reacties (3)

Bekijk hieronder de reacties die geplaatst zijn via Facebook. Ook een reactie plaatsen? Klik hier
user
Geplaatst door Robin Sponsz op donderdag 02 december 2021 om 08.25 uur
Almere had altijd een uitmuntende busdienst. Te mooi om waar te zijn natuurlijk, en grijpen de mannetjes van achter hun bureautje in.
user
Geplaatst door Nushi Manuela Abatchi op donderdag 02 december 2021 om 02.34 uur
Dus de nachtbussen gaan stoppen wegens sluiting horeca maar er zijn toch ook mensen die nachtdiensten hebben?
user
Geplaatst door Rob Koning op woensdag 01 december 2021 om 12.10 uur
Zo te zien wordt het voor de passagiers niet beter op maar slechter 😡😡
* Reacties kunnen mogelijk geautomatiseerd gefilterd zijn. Zo worden reacties bestaande uit alleen maar tags en reacties korter dan drie woorden verborgen. Reacties die niet voldoen aan de huisregels worden verborgen.

Meer artikelen in politiek en gemeente


Uitgelicht door de redactie

Kijk en vergelijk

Zorgverzekering
Autoverzekering
Smartphones
Sim-only
Tips! Stuur in!