Woensdag 19 januari 2022
-1.8 °c
1

Word jij onze 37,778e volger?

instagram

linkedin

"Tijdelijke maatregelen op Evenaar in Almere Buiten zouden zorgen voor nog minder overzicht"

3 reacties Politiek en gemeente


Het college van B&W is niet voornemens om -voor nu- tijdelijke maatregelen te nemen op de Evenaar in Almere Buiten om de weg veiliger te maken. Het college meent dat de weg daardoor alleen maar onoverzichtelijker zou worden.

De VVD stelde eerder schriftelijke vragen over mogelijke tijdelijke maatregelen, daar er volgend jaar grote veranderingen op de planning staan. Omdat er nog steeds aanrijdingen plaatsvinden, hoopte de VVD dat het college wellicht tijdelijke maatregelen zou kunnen doorvoeren als het plaatsen van extra borden.

"Tijdelijke maatregelen, zoals extra borden of wegmarkeringen, leveren in dit geval geen bijdrage aan het verbeteren van de verkeersveiligheid. Het leidt juist tot minder overzicht. Dit staat daarmee haaks op ons doel om de Evenaar verkeersveiliger te maken door het overzicht ter plaatse van kruisingen te verbeteren", aldus het college in haar beantwoording.


Vacature-alert - 18 nieuwe vacatures!

Er zijn de afgelopen week in totaal 18 vacatures geplaatst voor banen in de regio's Almere, Hilversum, Naarden, Dronten, Weesp, Lelystad en Huizen.

Bekijk overzicht


Reacties (3)

Bekijk hieronder de reacties die geplaatst zijn via Facebook. Ook een reactie plaatsen? Klik hier
user
Geplaatst door Sandra Terlien op donderdag 02 december 2021 om 09.32 uur
Verleg alle fietspaden een stukje bij de kruispunten dan gaat de snelheid eruit bij fietsers/scooters. Bij de auto's komt er een klein stukje meer asfalt bij zodat je niet midden in je draai zit om goed te kunnen kijken. (Er gebeurd zoveel op het kruispunt). Meer verlichting, minder borden en misschien verkeerslichten. Uiteraard valt en staat alles met regels naleven zoals verlichting/snelheid/richting aangeven/tijd nemen om goed te kijken/minder ongeduldig zijn etc etc. Ben minimaal 2x per week getuige van een ongeluk of bijna ongeluk. De kroon spant begin deze week....een scooter die vol in de remmen moet voor n auto die niet oplet. Scooter gaat onderuit (regen en nat wegdek), automobilist(e) blijft ff wachten om vervolgens volgas weg te rijden. Wat n verkeershufter ben je dan zeg. Gelukkig waren er genoeg getuigen om het kenteken te kunnen filmen/noteren. Hopelijk gaat het goed met de dame die toch flink last had van haar pols cq arm. Er moet echt snel wat gebeuren voordat er doden vallen. Ga er eens een weekje "posten" om te zien wat er gebeurd en wat de oplossing kan zijn.
user
Geplaatst door Kim Aalberts op woensdag 01 december 2021 om 17.39 uur
Gaat heus niet helpen hoor.
user
Geplaatst door Willie Kellerman op woensdag 01 december 2021 om 12.05 uur
Dit is al 6 jaar aan de gang. Zeer onveilig files iedere dag opnieuw. De Evenaar is te klein geworden voor de doorstroming van de A6 naar Almere buiten.
* Reacties kunnen mogelijk geautomatiseerd gefilterd zijn. Zo worden reacties bestaande uit alleen maar tags en reacties korter dan drie woorden verborgen. Reacties die niet voldoen aan de huisregels worden verborgen.

Meer artikelen in politiek en gemeente


Uitgelicht door de redactie

Kijk en vergelijk

Zorgverzekering
Autoverzekering
Smartphones
Sim-only
Tips! Stuur in!