De Partij voor de Dieren heeft zorgen geuit over de massale bomenkap in Almere en heeft daarover schriftelijke vragen gesteld aan het college.

Aanleiding voor de schriftelijke vragen zijn vele meldingen en foto's die bij de partij binnenkomen van inwoners die constateren dat er momenteel veel bomen gekapt worden in Almere. "Zoals al gebeurd is in het Lumièrepark, Sportpark de Marken, het park rond het Leeghwaterplas, het Bos der Onverzettelijkenen het Hannie Schaftpark. Veel bewoners zijn hierover verontwaardigd en betwijfelen de noodzakelijkheid van deze bomenkap", aldus de partij.

Volgens de partij lijkt het door de grote kaalslag alsof Almere vooral productiebossen heeft. Inwoners die zich bij de partij hebben gemeld, vinden dat de kap haaks staat op de klimaatdoelen en de leefbaarheid van de omgeving.

Schriftelijke vragen

De partij wil van het college weten of de bomenkap het resultaat is van de aanpak tegen essentakziekte en of het college bereid is om sneller te zorgen voor nieuwe bomen - daar waar er momenteel een lange tijd tussen zit.

Ook wil de partij weten of het college bereid is om bomenkap die nog staat gepland, te heroverwegen. Het college heeft twee weken de tijd om de schriftelijke vragen van de Partij voor de Dieren te beantwoorden.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reacties op dit artikel (6)

Bekijk hieronder de reacties die geplaatst zijn via Facebook. Ook een reactie plaatsen? Klik hier.
avatar

Geplaatst door Stefan Kamp op donderdag 18 november 2021 om 20.11 uur Goh nu pas , het is al een tijdje aan de gang en maar doen of almere zo groen is vanwegen de floriade.


avatar

Geplaatst door Stefan ten Brink op donderdag 18 november 2021 om 20.47 uur Als we niet genoeg kappen is er geen stikstofprobleem om op te lossen hè....✌️


avatar

Geplaatst door Rob Pepels op donderdag 18 november 2021 om 21.27 uur Gelukkig is er toch nog een partij die het ook opgevallen is dat de kaalslag wel heel hard gaat in Almere…..Growing Beton Cities hadden ze het beter kunnen noemen…zie ook de plek waarop de Floriade Expo 2022 gehouden wordt, als voorbeeld van een voorheen groene oase…nu vooral grote kale vlakken met daaromheen een paar bomen, waar straks waarschijnlijk weer traditioneel op gebouwd gaat worden door Dura Vermeer. Klimaatdoelstellingen aan de laars lappend!


avatar

Geplaatst door Mhmd Azi op vrijdag 19 november 2021 om 14.06 uur 5g netwerk werkt minder goed met bomen erom heen 🤔


avatar

Geplaatst door Ed van der Linden op zaterdag 20 november 2021 om 19.31 uur Het gaat ook op een hele achterbakse manier. Bij ons achter de woningen stonden een aantal bomen die al maanden geleden gemerkt waren. De bomen direct achter onze huizenrij was niet gemerkt. Op dinsdag waren die ineens wel gemerkt en op donderdag was 90% van de bomen achter onze woningen weg. En niet alleen Essen, maar ook bijvoorbeeld een prachtige gezonde Veldesdoorn. Die overigens niet gemerkt was. Mijn woongenot is voor de komende jaren weer foetsie... 🤬


avatar

Geplaatst door Mark van der Voort op zondag 21 november 2021 om 22.16 uur Valt mij ook al jaren op. Heb het idee dat het niet draait om natuurbeheer, maar dat de gemeente er aardig geld aan verdient.


* Reacties kunnen mogelijk gefilterd zijn doordat het systeem automatisch filtert op het aantal woorden, inhoud en relevantie. Lees hier meer over het moderatiebeleid.