Woensdag 19 januari 2022
0.4 °c
1

Word jij onze 37,778e volger?

instagram

linkedin

Partij voor de Dieren uit zorgen over massale bomenkap in Almere

6 reacties Politiek en gemeente

Impressiefoto


De Partij voor de Dieren heeft zorgen geuit over de massale bomenkap in Almere en heeft daarover schriftelijke vragen gesteld aan het college.

Aanleiding voor de schriftelijke vragen zijn vele meldingen en foto's die bij de partij binnenkomen van inwoners die constateren dat er momenteel veel bomen gekapt worden in Almere. "Zoals al gebeurd is in het Lumièrepark, Sportpark de Marken, het park rond het Leeghwaterplas, het Bos der Onverzettelijkenen het Hannie Schaftpark. Veel bewoners zijn hierover verontwaardigd en betwijfelen de noodzakelijkheid van deze bomenkap", aldus de partij.

Volgens de partij lijkt het door de grote kaalslag alsof Almere vooral productiebossen heeft. Inwoners die zich bij de partij hebben gemeld, vinden dat de kap haaks staat op de klimaatdoelen en de leefbaarheid van de omgeving.

Schriftelijke vragen

De partij wil van het college weten of de bomenkap het resultaat is van de aanpak tegen essentakziekte en of het college bereid is om sneller te zorgen voor nieuwe bomen - daar waar er momenteel een lange tijd tussen zit.

Ook wil de partij weten of het college bereid is om bomenkap die nog staat gepland, te heroverwegen. Het college heeft twee weken de tijd om de schriftelijke vragen van de Partij voor de Dieren te beantwoorden.


Vacature-alert - 18 nieuwe vacatures!

Er zijn de afgelopen week in totaal 18 vacatures geplaatst voor banen in de regio's Almere, Hilversum, Naarden, Dronten, Weesp, Lelystad en Huizen.

Bekijk overzicht


Reacties (6)

Bekijk hieronder de reacties die geplaatst zijn via Facebook. Ook een reactie plaatsen? Klik hier
user
Geplaatst door Mark van der Voort op zondag 21 november 2021 om 22.16 uur
Valt mij ook al jaren op. Heb het idee dat het niet draait om natuurbeheer, maar dat de gemeente er aardig geld aan verdient.
user
Geplaatst door Ed van der Linden op zaterdag 20 november 2021 om 19.31 uur
Het gaat ook op een hele achterbakse manier. Bij ons achter de woningen stonden een aantal bomen die al maanden geleden gemerkt waren. De bomen direct achter onze huizenrij was niet gemerkt. Op dinsdag waren die ineens wel gemerkt en op donderdag was 90% van de bomen achter onze woningen weg. En niet alleen Essen, maar ook bijvoorbeeld een prachtige gezonde Veldesdoorn. Die overigens niet gemerkt was. Mijn woongenot is voor de komende jaren weer foetsie... 🤬
user
Geplaatst door Mhmd Azi op vrijdag 19 november 2021 om 14.06 uur
5g netwerk werkt minder goed met bomen erom heen 🤔
user
Geplaatst door Rob Pepels op donderdag 18 november 2021 om 21.27 uur
Gelukkig is er toch nog een partij die het ook opgevallen is dat de kaalslag wel heel hard gaat in Almere…..Growing Beton Cities hadden ze het beter kunnen noemen…zie ook de plek waarop de Floriade Expo 2022 gehouden wordt, als voorbeeld van een voorheen groene oase…nu vooral grote kale vlakken met daaromheen een paar bomen, waar straks waarschijnlijk weer traditioneel op gebouwd gaat worden door Dura Vermeer. Klimaatdoelstellingen aan de laars lappend!
user
Geplaatst door Stefan ten Brink op donderdag 18 november 2021 om 20.47 uur
Als we niet genoeg kappen is er geen stikstofprobleem om op te lossen hè....✌️
user
Geplaatst door Stefan Kamp op donderdag 18 november 2021 om 20.11 uur
Goh nu pas , het is al een tijdje aan de gang en maar doen of almere zo groen is vanwegen de floriade.
* Reacties kunnen mogelijk geautomatiseerd gefilterd zijn. Zo worden reacties bestaande uit alleen maar tags en reacties korter dan drie woorden verborgen. Reacties die niet voldoen aan de huisregels worden verborgen.

Meer artikelen in politiek en gemeente


Uitgelicht door de redactie

Kijk en vergelijk

Zorgverzekering
Autoverzekering
Smartphones
Sim-only
Tips! Stuur in!