Woensdag 19 januari 2022
-1.1 °c
1

Word jij onze 37,778e volger?

instagram

linkedin

Cheyenne Bouthoorn (23) ontvangt de Almeerse Sportpenning

Politiek en gemeente


Uit handen van wethouder Julius Lindenbergh ontving de 23-jarige Cheyenne Bouthoorn uit Almere zaterdagochtend de Almeerse Sportpenning vanwege haar geboekte resultaten in de sport van dit jaar.

"Op het EK in Polen is zij dit jaar Europees kampioen geworden op de 100 m sprint, zij won zilver bij het kogelstoten en brons op de 200 m sprint. Op de Paralympics in Tokio werd ze uiteindelijk vijfde op de 100 meter sprint", aldus de gemeente over de redenen van de erkenning.

Uitreiking

De Almeerse sportster heeft als para-atlete al aan heel wat internationale wedstrijden meegedaan: Chayenne is geboren met een hersenafwijking en daardoor lichamelijk beperkt - atletiek is haar grote passie en dan vooral de sprint.

Tijdens de officiële opening van Special Olympics Regionaal 2021, waar sporters uit verschillende regio’s het tegen elkaar op nemen, werd de sportpenning feestelijk uitgereikt. De Special Olympics zijn tevens de afsluiting van de week van het aangepast sporten in Flevoland. 


Vacature-alert - 18 nieuwe vacatures!

Er zijn de afgelopen week in totaal 18 vacatures geplaatst voor banen in de regio's Almere, Hilversum, Naarden, Dronten, Weesp, Lelystad en Huizen.

Bekijk overzicht


Meer artikelen in politiek en gemeente


Uitgelicht door de redactie

Kijk en vergelijk

Zorgverzekering
Autoverzekering
Smartphones
Sim-only
Tips! Stuur in!