Woensdag 19 januari 2022
0.4 °c
1

Word jij onze 37,778e volger?

instagram

linkedin

Leerlingen Almeerse basisscholen planten tulpenbollen op eigen Floriade-kavel

Politiek en gemeente


In het Ecodistrict aan de zuidkant van het Floriade-terrein, waar één van de ingangen van Floriade Expo 2022 komt, gaan dit najaar 30.000 biologische tulpenbollen de grond in. Deze week zijn acht klassen van acht verschillende Almeerse basisscholen aan de slag gegaan met het inplanten van een deel van deze bollen op hun eigen kavel.

Onder leiding van landschapsarchitect Niek Roozen, medewerkers van Stad & Natuur Almere en gemeente Almere gingen de leerlingen aan de slag. Ze kregen uitleg over Floriade, het arboretum, het Ecodistrict, tulpenbollen en gidssoorten. Daarna mochten de bollen geplant worden.

Tulpen in het Ecodistrict

Het Ecodistrict in Floriade maakt deel uit van de toekomstige ecologische verbindingszone, ten zuiden van de A6. Er wordt tijdens Floriade aandacht besteed aan insectenbosjes, het belang van bijen en vlinders en aan gidssoorten.

In het gebied zijn de arboretumranden met de letter T -de botanische naam van een tulp is Tulipa- beplant. Er komt een variëteit aan tulpen zoals Ballerina, Novi Sun, Royal Virgin en Ingens.

De tulpen bloeien opvolgend van april tot en met eind mei en zijn afkomstig van Tulipsgreen, een biologische tulpenbollenteler uit de Noordoostpolder die zich hard maakt om alleen met natuurlijke bestrijdingsmiddelen te werken.

Eigen kavels voor scholen

De kavels in het Ecodistrict zijn volgens de organisatie van de Floriade 2022  erg geschikt om scholen en leerlingen te betrekken bij Floriade en de groene stad van de toekomst: de klassen hebben een eigen kavel in deze zone toegewezen gekregen.

In het voorjaar 2022 komen de klassen weer terug op hun kavel om het tweede deel in te zaaien met één- en tweejarigen bloemen. Tijdens de Expo zijn de leerlingen ook welkom om te komen kijken hoe mooi de kavel in bloei staat.

Het eigenaarschap en de verzorging van de kavel ligt bij de Floriade-organisatie.


Vacature-alert - 18 nieuwe vacatures!

Er zijn de afgelopen week in totaal 18 vacatures geplaatst voor banen in de regio's Almere, Hilversum, Naarden, Dronten, Weesp, Lelystad en Huizen.

Bekijk overzicht


Meer artikelen in politiek en gemeente


Uitgelicht door de redactie

Kijk en vergelijk

Zorgverzekering
Autoverzekering
Smartphones
Sim-only
Tips! Stuur in!