1

Word jij onze 37,399e volger?

instagram

linkedin

Hoogste punt bereikt van nieuwe woontoren in Almere Poort

Politiek en gemeente


Aan de Noordzijde van het stationsplein Almere Poort ontwikkelt en bouwt Dura Vermeer Bouw Hengelo samen met de Alliantie een nieuw appartementengebouw met 40 vrije sector huurappartementen. Afgelopen dinsdag werd het hoogste punt gevierd.

Ron Blomaard, manager projecten bij Alliantie Ontwikkeling hees samen met Marieke Mentink, directeur vastgoedontwikkeling bij Dura Vermeer, de vlaggen. De geplande oplevering is in het eerste kwartaal van 2022. 

Zandpoort

Marieke Mentink over Zandpoort: “We konden vanaf het eerste begin meewerken aan deze ontwikkeling samen met de Alliantie. Daarmee kon het appartementencomplex naadloos ingepast worden in kustplaatsje Zandpoort. Het strandgevoel komt niet alleen door de locatie komt, maar ook de huizen en de integratie van natuur in de wijk zorgen daarvoor. Een fijne leefomgeving, daarin proberen we vanuit Dura Vermeer het goede te doen voor de Alliantie en de bewoners.

Jolanda Niessen, gebiedsontwikkelaar bij de Alliantie vult aan: “Het woongebouw telt 40 driekamerappartementen met een netto huurprijs rond de 920,- en woonoppervlak van circa 70 vierkante meter. De ligging is perfect, naast het station van Almere Poort. Het gebouw is voorzien van zonnepanelen en cameratoezicht. De architectuur sluit aan bij de elementen die je in de kuststrook veel tegenkomt en daarmee past het perfect in de wijk. Binnenkort start de verhuur en begin april 2022 verwachten we de nieuwe bewoners te kunnen verwelkomen.

Stranddorp met groen karakter

De ontwikkeling van Zandpoort krijgt steeds meer vorm: deze levendige wijk met afwisselende buurtjes en veel ruimte voor groen ligt vlak bij het strand en op 20 minuten van Amsterdam. Het groene karakter is terug te vinden in de huizen: hier is bewust omgaan met energie de standaard. In Zandpoort zijn naast koophuizen en zelfbouwwoningen ook sociale- en vrije sectorhuurwoningen te vinden.

Aan de andere kant van het stationsplein komt hét winkelgebied van Almere Poort. Ook Topsportcentrum Almere, het zwembad en het sportplein zijn mooie toevoegingen. Naast het grote aantal (basis)scholen en winkels zijn er veel leuke hotspots, zoals restaurants met terrassen aan het water in Duin.

Momenteel is de ontwikkelende bouwer aan de slag met 40 ruime driekamerappartementen, verdeeld over 5 woonlagen bedoeld voor starters en doorstromers. De appartementen hebben een woonoppervlak van 65 tot 80 vierkante meter, een eigen balkon en een afgebouwde keuken.


Vacature-alert - 22 nieuwe vacatures!

Er zijn de afgelopen week in totaal 22 vacatures geplaatst voor banen in de regio's Almere, Hilversum, Naarden, Dronten, Weesp, Lelystad en Huizen.

Bekijk overzicht


Meer artikelen in politiek en gemeente


Weer

Weer in Almere

Maandag 25 oktober 2021

12.7 °C

Geheel bewolkt, temperatuur voelt aan als 12,7 °C. - meer weer »

Ma

10 - 13 °

Di

13 - 15 °

Wo

9 - 15 °

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je iedere zondag de nieuwsbrief ontvangen met daarin nieuws van de afgelopen week, agendatips, vacatures en winacties?

Uitschrijven kan op ieder gewenst moment met één klik.

Kijk en vergelijk

Zorgverzekering
Autoverzekering
Smartphones
Sim-only