1

Word jij onze 37,399e volger?

instagram

linkedin

Tentoonstelling Women of Almere geopend

Entertainment

Afbeelding: Stadsarchief Almere


Donderdag is in Stadsarchief Almere tegenover het stadhuis in Almere Stad de tentoonstelling Women of Almere geopend. Lyla Carrillo Quan - van der Kaaden maakte 50 portretten van Almeerse vrouwen met een migratie-achtergrond.

De foto's en levensverhalen zijn opgenomen in de collectie van het stadsarchief en ter ere daarvan is een tentoonstelling en een cultureel programma met 'levende verhalen' samengesteld. 

De tentoonstelling is te zien tot en met maart 2022.

Eigen ervaringen integreren in andere cultuur

Lyla Carrillo Quan Van der Kaaden werd geboren in Guatemala en ontmoette haar Nederlandse man tijdens een rondreis door Europa. Sinds 2005 woont ze met haar gezin in Almere. Haar eigen ervaringen hoe het is om te integreren in een andere cultuur zijn mede aanleiding voor haar project.

Sinds 2017 werkt Lyla aan een serie portretten van vrouwen die, net als zij, vanuit een ander land naar Almere kwamen, vanwege de liefde, adoptie, werk, veiligheid of studie. De serie laat zien hoe het is om in een nieuw land en een nieuwe stad opnieuw te beginnen en daarbij je wortels en identiteit niet te ontkennen. 

Inspiratie, motivatie en hoop

Met het project wil Lyla inspireren, motiveren en hoop bieden; voor iedereen die ver van zijn of haar thuisland woont, maar ook voor alle mensen die willen begrijpen hoe het is om een toekomst in een nieuw land op te bouwen.  

Voor de serie Women of Almere maakte Lyla van der Kaaden niet alleen fotoportretten van de vrouwen, ze hield ook interviews, schreef die levensverhalen uit en publiceerde deze op internet.

Speciaal voor de tentoonstelling waren meer dan de helft van de geportretteerden bereid om hun levensverhaal in te spreken zodat bezoekers van het stadsarchief de meeste portretten kunnen bekijken én beluisteren.  

Verrijking van de collectie van de stad 

Sinds juli 2021 zijn de portretten opgenomen in de collectie van het Stadsarchief Almere - daarmee wordt een meerstemmig verhaal aan de geschiedenis van Almere toegevoegd, passend bij een stad met ruim 148 nationaliteiten. Naar aanleiding van de overdracht heeft het stadsarchief deze tentoonstelling samengesteld. 

Women of Almere is geopend op woensdag, donderdag en vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en tevens op zes open zaterdagen, waaronder 16 en 30 oktober en 14  november. Toegang is gratis.

Aangeboden door BeleefAlmere.nu Op de hoogte blijven van entertainmentnieuws, foto's uit het verleden en andere vormen van entertainment in en over Almere? Klik hier om BeleefAlmere te volgen op Facebook.

Vacature-alert - 17 nieuwe vacatures!

Er zijn de afgelopen week in totaal 17 vacatures geplaatst voor banen in de regio's Almere, Hilversum, Naarden, Dronten, Weesp, Lelystad en Huizen.

Bekijk overzicht


Meer artikelen in entertainment


Weer

Weer in Almere

Dinsdag 19 oktober 2021

17.7 °C

Af en toe lichte regen, temperatuur voelt aan als 14,9 °C. - meer weer »

Di

15 - 17 °

Wo

10 - 11 °

Do

8 - 11 °

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je iedere zondag de nieuwsbrief ontvangen met daarin nieuws van de afgelopen week, agendatips, vacatures en winacties?

Uitschrijven kan op ieder gewenst moment met één klik.

Kijk en vergelijk

Zorgverzekering
Autoverzekering
Smartphones
Sim-only