1

Word jij onze 37,399e volger?

instagram

linkedin

Nieuw bij huisartsen in Almere: consult medisch specialist zonder ziekenhuis te bezoeken

1 reacties Politiek en gemeente


Voor wie niet altijd tijd heeft om een medisch specialist in het ziekenhuis te bezoeken of het geld heeft om ook nog eens naar het ziekenhuis af te reizen, is er een nieuwe mogelijkheid bij de huisartsen in Almere die zijn aangesloten bij Zorggroep Almere: via een meekijkconsult voor niet-spoedeisende zorg is het mogelijk om een medisch specialist te raadplegen.

In 2020 startte Zorggroep Almere met een proef waarbij de ervaringen van patiënten, medisch specialisten en huisartsen zijn geëvalueerd. Deze resultaten zijn dermate positief dat de mogelijkheid voor een meekijkconsult nu voor alle patiënten geldt.

Chirurg Laurens Huisman vindt de meekijkconsulten een mooi voorbeeld van de juiste zorg op de juiste plek tegen lagere kosten: "Met het meekijkconsult kan de huisarts, die hoofdbehandelaar blijft, een vermoeden laten bevestigen of advies inwinnen over te nemen vervolgstappen in de behandeling van zijn of haar patiënt. Het antwoord van de medisch specialist volgt meestal binnen één dag, maar uiterlijk binnen drie dagen."

Tijd, energie en geld besparen

Dennis Mulder, huisarts bij Zorggroep Almere, legt uit dat het vooral de patiënt een hoop tijd, energie en geld scheelt. Ook omdat het eigen risico met een meekijkconsult niet wordt aangesproken.

"De patiënt blijft bij mij in het gezondheidscentrum onder behandeling en doorverwijzen is dankzij het meekijkconsult niet altijd meer nodig. Voor mij als huisarts biedt het voordelen omdat het prettig is om direct feedback van de specialist te krijgen. Maar zeker onze patiënten ervaren de voordelen van het meekijkconsult", aldus Mulder.

De meekijkconsulten zijn een initiatief van Zorggroep Almere en het Flevoziekenhuis om de zorg voor de Almeerders nog verder te verbeteren.


Vacature-alert - 22 nieuwe vacatures!

Er zijn de afgelopen week in totaal 22 vacatures geplaatst voor banen in de regio's Almere, Hilversum, Naarden, Dronten, Weesp, Lelystad en Huizen.

Bekijk overzicht


Reacties (1)

Bekijk hieronder de reacties die geplaatst zijn via Facebook. Ook een reactie plaatsen? Klik hier
user
Geplaatst door Jantien van der Vliet op dinsdag 12 oktober 2021 om 17.48 uur
Prachtig mooi initiatief ...en nu maar hopen dat big farma en/of de overheid er niet 'voor' gaat liggen 🤦🏽‍♀️
* Reacties kunnen mogelijk geautomatiseerd gefilterd zijn. Zo worden reacties bestaande uit alleen maar tags en reacties korter dan drie woorden verborgen. Reacties die niet voldoen aan de huisregels worden verborgen.

Meer artikelen in politiek en gemeente


Weer

Weer in Almere

Maandag 25 oktober 2021

12.4 °C

Geheel bewolkt, temperatuur voelt aan als 10,9 °C. - meer weer »

Ma

10 - 13 °

Di

13 - 15 °

Wo

9 - 15 °

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je iedere zondag de nieuwsbrief ontvangen met daarin nieuws van de afgelopen week, agendatips, vacatures en winacties?

Uitschrijven kan op ieder gewenst moment met één klik.

Kijk en vergelijk

Zorgverzekering
Autoverzekering
Smartphones
Sim-only