Woensdag 19 januari 2022
-1.8 °c
1

Word jij onze 37,779e volger?

instagram

linkedin

Celliste Ella van Poucke en pianiste Nathalia Milstein op het podium in Haven

Entertainment

Foto door: Sarah Wijzenbeek


Dit jaar zien is celliste Ella van Poucke maar liefst vijf keer terug te zien op de concertagenda van Goede Rede Concerten als artist in residence 2021. Op vrijdag 15 oktober geeft zij haar derde concert dit jaar en ook deze keer zal de zaal goed vol zitten met liefhebbers van deze toonaangevende celliste.

Samen met pianiste Nathalia Milstein brengt ze een mooi gevarieerd programma ‘Suite Italienne’ met oa werk van componisten Bach, Janacek, Ravel en Stravinsky.  

Ella van Poucke

Ella van Poucke (26) is een van de meest toonaangevende cellisten van haar generatie. Muziek zit bij Ella in de genen: haar moeder speelt altviool, haar vader trompet en broer Nicolas is een veelbelovend pianotalent. Ze wordt ook wel wonderkind van eigen bodem genoemd. Al op haar zesde begon Ella van Poucke met het spelen op haar cello.

Vier jaar later maakt ze haar debuut in Concertgebouw in Amsterdam. Haar talent is onbetwist: Ella wordt gezien als een van de meest toonaangevende cellisten van haar generatie. Ze speelt zowel solo, in ensembles en als soliste met orkest – met een internationaal speelveld. Ella houdt van kamermuziek. Bach en Beethoven zijn haar favorieten. Zij vindt het heerlijk om met vrienden te spelen! Vandaag met pianiste Nathalia Milstein.

Nathalia Milstein

Nathalia Milstein, geboren in 1995 in een familie van muzikanten, begon met pianospelen op 4-jarige leeftijd met haar vader Serguei Milstein. Zij studeerde aan het Conservatorium van Genève. In mei 2015 begon Nathalia haar internationale carrière door de 1e prijs te winnen tijdens de Internationale Piano Competitie in Dublin.

Als de eerste vrouwelijke winnaar sinds de oprichting van de Competitie kreeg Nathalia optredens in heel Europa en Noord-Amerika, in de meest prestigieuze zalen, zoals het Nationale Concertgebouw in Dublin, de Carnegie Hall in New York, de Wigmore Hall in Londen en het Gewandhaus in Leipzig - en nu dus bij Goede Rede Concerten.

Kaarten

Niet in de gelegenheid om naar het concert van 15 oktober te komen? Niet getreurd want op zondag 31 oktober is zij terug bij de Kunstlinie in het kader van Goede Rede Klassiek en op zaterdag 22 januari 2022 komt zij nogmaals naar de Goede Rede.

Kaarten zijn te bestellen via de website van de Goede Rede.

Aangeboden door BeleefAlmere.nu Op de hoogte blijven van entertainmentnieuws, foto's uit het verleden en andere vormen van entertainment in en over Almere? Klik hier om BeleefAlmere te volgen op Facebook.

Vacature-alert - 18 nieuwe vacatures!

Er zijn de afgelopen week in totaal 18 vacatures geplaatst voor banen in de regio's Almere, Hilversum, Naarden, Dronten, Weesp, Lelystad en Huizen.

Bekijk overzicht


Meer artikelen in entertainment


Uitgelicht door de redactie

Kijk en vergelijk

Zorgverzekering
Autoverzekering
Smartphones
Sim-only
Tips! Stuur in!