Geen nieuwe versoepelingen op 11 mei: uitgesteld naar 18 mei


De versoepelingen die volgens het stappenplan op 11 mei van kracht zouden worden, zijn uigesteld. Dat meldt de Rijksvoorlichtingdienst zaterdagochtend.

Het kabinet zou in eerste instantie dit weekend bijeen komen om over de extra versoepelingen te praten, maar is inmiddels afgelast.

"We zien dat de cijfers over de piek heen raken, maar de daling is nog niet voldoende zichtbaar om de volgende stap van het openingsplan verantwoord te kunnen zetten", aldus een woordvoerder. van de Rijksvoorlichtingsdienst. "De druk op de IC’s en bezetting van de ziekenhuizen is nog te hoog. Om deze redenen verschuift de Catshuissessie van morgen naar volgend weekend, en de persconferentie schuift dus ook door."

Stap 2 van 6

In het stappenplan bestaande uit in totaal 6 stappen, zou stap 2 op 11 mei ingaan. Stap 2 houdt onder meer in dat pretparken, dierentuinen, musea en bioscoop weer geopend kunnen worden. Ook zou binnen- en buitensport weer volledig toegestaan moeten zijn.

Op zijn vroegst zou stap 2 op 18 mei kunnen ingaan.


Tip: Hotels zijn nog geopend in heel Nederland, een ontspannen 'uitje' tijdens de lockdown! - Klik hier en ontdek uitstekende hotels met de mooiste omgevingen voor een prachtige wandeling.

Meer artikelen in politiek en gemeente


Weer

Weer in Almere

Dinsdag 11 mei 2021

13.5 °C

Lichte motregen en regen, temperatuur voelt aan als 13,5 °C. - meer weer »

Di

11 - 16 °

Wo

9 - 15 °

Do

8 - 14 °

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je iedere zondag de nieuwsbrief ontvangen met daarin nieuws van de afgelopen week, agendatips, vacatures en winacties?

Uitschrijven kan op ieder gewenst moment met één klik.

Booking.com