Most-wanted verdachte uit Almere aangehouden in België


De 26-jarige man die op de Most-Wantedlijst van de politie stond vanwege een dodelijke schietpartij op het Stadhuisplein in 2019, is aangehouden in België. Dat meldt de politie vrijdag.

Dankzij nieuwe informatie kon het opsporingsteam de man lokaliseren. De man verzette zich hevig, maar kon uiteindelijk worden aangehouden. 

De politie heeft een uitlevering aangevraagd, de man zal bij akkoord worden overgeleverd aan Nederland.

Schietpartij

Het dodelijke schietincident vond plaats op zaterdag 21 december 2019. De politie kreeg die middag rond 16:00 uur een melding dat er schoten waren gehoord in een woning aan het Stadhuisplein. 

Ter plaatse troffen agenten een ernstig gewonde man aan. Hij bleek te zijn neergeschoten. Hulpdiensten werden opgeroepen, waaronder de traumaheli, in een poging het leven van het slachtoffer te redden. Dit lukte helaas niet en de man overleed ter plaatse. 

Eerdere aanhoudingen

Eén verdachte kon al snel worden aangehouden. Een tweede verdachte kon wel geïdentificeerd worden maar bleef lange tijd voortvluchtig. Toch kwam de zaak al wel voor de rechter. 

De voortvluchtige man werd begin dit jaar bij verstek veroordeeld tot 14 jaar cel.


Tip: Hotels zijn nog geopend in heel Nederland, een ontspannen 'uitje' tijdens de lockdown! - Klik hier en ontdek uitstekende hotels met de mooiste omgevingen voor een prachtige wandeling.

Meer artikelen in 112


Weer

Weer in Almere

Dinsdag 11 mei 2021

13.5 °C

Lichte motregen en regen, temperatuur voelt aan als 13,5 °C. - meer weer »

Di

11 - 16 °

Wo

9 - 15 °

Do

8 - 14 °

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je iedere zondag de nieuwsbrief ontvangen met daarin nieuws van de afgelopen week, agendatips, vacatures en winacties?

Uitschrijven kan op ieder gewenst moment met één klik.

Booking.com