Aeres MBO Almere wint Nationale MBO-Challenge Voedselverspilling 2020-2021


Op donderdag 22 april is vanuit de Wolkenfabriek op het Suikerterrein in Groningen de winnaar van de MBO Challenge Voedselverspilling bekend gemaakt. Unaniem koos de jury voor het Zero Food Waste Kookboek van de tweedejaars studenten Food & Lifestyle van Aeres MBO Almere.

"De winnaar van de MBO Challenge Voedselverspilling 2020 heeft de vraag van de opdrachtgever tot in de puntjes uitgewerkt. Dit team heeft veel interview gedaan en zich ook verdiept in andere culturen. Zij hebben een product gemaakt voor jongeren en het zet in op goedkoop en lekker eten gebaseerd op eten dat verspild dreigt te raken. Dit team heeft een fantastisch vormgegeven kookboek ontwikkeld dat zo de schappen in kan", aldus de lovende woorden van juryvoorzitter Laura Roebroeck.

Zero Food Waste Kookboek

Het boek richt zich voornamelijk op jongeren tussen de 16 en 25 jaar. Deze groep is zich steeds bewuster van verspilling en woont of gaat in de komende jaren op zichzelf wonen.

Het boek is ingedeeld op de producten die het meest worden weggegooid. "Zo kan je handig een recept bij het overgebleven ingrediënt vinden. De recepten zijn eenvoudig en niet te duur. Daarnaast zijn de recepten gemakkelijk, gezonde en vooral lekker! Je raakt geïnspireerd en gestimuleerd om met restjes uit de koelkast te koken", aldus Aeres MBO Almere.

Het team 'WeChange' Shannen Notmeijer, Lyana Breebaart en Arianne de Leeuw werkte onder leiding van docent Eibertje van Halteren samen voor opdrachtgever ICHANGE aan dit project.


Tip: Hotels zijn nog geopend in heel Nederland, een ontspannen 'uitje' tijdens de lockdown! - Klik hier en ontdek uitstekende hotels met de mooiste omgevingen voor een prachtige wandeling.

Meer artikelen in entertainment


Weer

Weer in Almere

Dinsdag 11 mei 2021

13.5 °C

Lichte motregen en regen, temperatuur voelt aan als 13,5 °C. - meer weer »

Di

11 - 16 °

Wo

9 - 15 °

Do

8 - 14 °

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je iedere zondag de nieuwsbrief ontvangen met daarin nieuws van de afgelopen week, agendatips, vacatures en winacties?

Uitschrijven kan op ieder gewenst moment met één klik.

Booking.com