Historisch weinig huizen te koop in Almere, prijzen blijven stijgen


Er zijn historisch weinig huizen te koop in Almere, zo blijkt uit cijfers door de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM Makelaars). Door het geringe aanbod hebben kopers gemiddeld nog maar keuze uit minder dan twee huizen. En door die krapte blijven de prijzen fors stijgen.

In Almere werden er in het eerste kwartaal 'slechts' 280 huizen verkocht - een daling van 21,5 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van vorig jaar. Daarentegen steeg de gemiddelde prijs per woning wel, gemiddeld werd er 361.000 euro afgetikt voor een woning. Een prijsstijging van 15,5 procent.

Ook is te zien dat huizen in Almere sneller worden verkocht: daar waar huizen in het eerste kwartaal van vorig jaar nog gemiddeld 34 dagen te koop stonden, is dat nu gedaald naar 25 dagen.

Landelijk

Landelijk gezien werden huizen in het eerste kwartaal gemiddeld verkocht voor een prijs van 385.000 euro, een stijging van bijna 15 procent. Ruim 60 procent van alle verkochte woningen werd boven de vraagprijs verkocht (3,5 procent boven de vraagprijs) en stonden gemiddeld 30 dagen te koop.


Tip: Hotels zijn nog geopend in heel Nederland, een ontspannen 'uitje' tijdens de lockdown! - Klik hier en ontdek uitstekende hotels met de mooiste omgevingen voor een prachtige wandeling.

Meer artikelen in politiek en gemeente


Weer

Weer in Almere

Dinsdag 11 mei 2021

13.5 °C

Lichte motregen en regen, temperatuur voelt aan als 13,5 °C. - meer weer »

Di

11 - 16 °

Wo

9 - 15 °

Do

8 - 14 °

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je iedere zondag de nieuwsbrief ontvangen met daarin nieuws van de afgelopen week, agendatips, vacatures en winacties?

Uitschrijven kan op ieder gewenst moment met één klik.

Booking.com