Ook huisartsen in Almere starten met vaccineren


De huisartsen in Almere starten uiterlijk volgende week met het vaccineren van de eerste doelgroepen: 65-jarigen, volwassenen tot 65 jaar met het syndroom van Down die thuiswonend zijn en volwassenen tot 65 jaar met een BMI van boven de 40 (morbide obesitas). Dat meldt Zorggroep Almere.

De patiënten zullen per post een oproep ontvangen afkomstig van de eigen huisartsenpraktijk, zelf bellen voor een afspraak is niet nodig.

Volgorde van vaccinatie

Voor de meeste mensen is nog niet precies te zeggen wanneer zij aan de beurt zijn voor hun prik tegen corona: de overheid bepaalt de volgorde en niet de huisartsenpraktijken. Ook bepaalt de overheid welke vaccins geschikt zijn voor de verschillende doelgroepen.

"U kunt niet zelf kiezen voor een bepaald vaccin. De eerste groep mensen die nu wordt uitgenodigd wordt gevaccineerd met het AstraZeneca-vaccin", aldus een woordvoerder van Zorggroep Almere.

De volgende rondes

De planning voor de vaccinaties is op dit moment als volgt: de mensen tussen 65 en 80 jaar worden de komende maanden, van oud naar jong, opgeroepen door de GGD, en gevaccineerd met het BioNTech/Pfizer-vaccin.

De huisartsen gaan de komende maanden de volgende groepen vaccineren met het AstraZeneca-vaccin: de mensen van 60 tot en met 62 jaar en de mensen met een chronische ziekte.

De overige mensen jonger dan 60 jaar worden daarna gevaccineerd door de GGD of de huisarts.


Tip: Hotels zijn nog geopend in heel Nederland, een ontspannen 'uitje' tijdens de lockdown! - Klik hier en ontdek uitstekende hotels met de mooiste omgevingen voor een prachtige wandeling.

Meer artikelen in politiek en gemeente


Weer in Almere

0.5 °C, voelt als 0.5 °C
windkracht 1 (0.0 km/u)
zon 06.30 uur op en 20.44 uur onder

Vandaag tussen de 2 en 11.5 graden.

18 apr


Statistieken van vandaag

Hoogste temperatuur: 5.8 °C
Laagste temperatuur: 0.0 °C
Hoogste gevoelstemperatuur: 4.8 °C
Laagste gevoelstemperatuur: 0.0 °C

Hardste windkracht: 2 (7.2 km/h)
Zwakste windkracht: 1 (0.0 km/h)


Verwachtingen

Zo 1.9 °C / 11.5 °C
Ma 6.2 °C / 12.1 °C
Di 7 °C / 13.6 °C
Wo 4.9 °C / 9.4 °C
Do 3.4 °C / 9.6 °C
Vr 3.2 °C / 13.1 °C

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je iedere zondag de nieuwsbrief ontvangen met daarin nieuws van de afgelopen week, agendatips, vacatures en winacties?

Uitschrijven kan op ieder gewenst moment met één klik.