De huisartsen in Almere starten uiterlijk volgende week met het vaccineren van de eerste doelgroepen: 65-jarigen, volwassenen tot 65 jaar met het syndroom van Down die thuiswonend zijn en volwassenen tot 65 jaar met een BMI van boven de 40 (morbide obesitas). Dat meldt Zorggroep Almere.

De patiënten zullen per post een oproep ontvangen afkomstig van de eigen huisartsenpraktijk, zelf bellen voor een afspraak is niet nodig.

Volgorde van vaccinatie

Voor de meeste mensen is nog niet precies te zeggen wanneer zij aan de beurt zijn voor hun prik tegen corona: de overheid bepaalt de volgorde en niet de huisartsenpraktijken. Ook bepaalt de overheid welke vaccins geschikt zijn voor de verschillende doelgroepen.

"U kunt niet zelf kiezen voor een bepaald vaccin. De eerste groep mensen die nu wordt uitgenodigd wordt gevaccineerd met het AstraZeneca-vaccin", aldus een woordvoerder van Zorggroep Almere.

De volgende rondes

De planning voor de vaccinaties is op dit moment als volgt: de mensen tussen 65 en 80 jaar worden de komende maanden, van oud naar jong, opgeroepen door de GGD, en gevaccineerd met het BioNTech/Pfizer-vaccin.

De huisartsen gaan de komende maanden de volgende groepen vaccineren met het AstraZeneca-vaccin: de mensen van 60 tot en met 62 jaar en de mensen met een chronische ziekte.

De overige mensen jonger dan 60 jaar worden daarna gevaccineerd door de GGD of de huisarts.


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Sint & Piet Dwalen Af - Aflevering 3 (zaterdag 25 november 2023)

? DAAR ZIJN WE WEER! Met de derde aflevering. ? De stroom viel uit, maar het is toch gelukt om een uitzending te maken. VlogPiet is inmiddels onderweg naar Rotterdam. ? Dinsdag om 17.00 uur zie je aflevering #VIER! ?

Geplaatst door Sint & Piet Dwalen Af op Zaterdag 25 november 2023

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reacties op dit artikel (20)

Bekijk hieronder de reacties die geplaatst zijn via Facebook. Ook een reactie plaatsen? Klik hier.
avatar

Geplaatst door Barbara van Dam op vrijdag 26 maart 2021 om 23.21 uur Als iedereen nu eens ophoud met zijn mening ventileren en de ander belachelijk te maken? Als je niet wil doe het niet, zeur niet als je toch ziek wordt. Als je wel wil doe je het wel. Laat iedereen toch gewoon in zijn waarde. En: bezeer je mening op feiten en niet op alles wat op facebook staat. Want hemel wat vind je er een boel onzin aan zogenaamde feiten en gekte.


avatar

Geplaatst door Tuka Yana op zaterdag 27 maart 2021 om 11.44 uur Waarom zou je een gezond mens met iets willen inspuiten? waarvan niemand precies weet of het daadwerkelijk helpt. integendeel verzwak je jouw eigen imuunstysteem,niet voor niks heeft de heer ons dat gegeven πŸ™Œ leef gezond eet gezond dan kan er weinig gebeuren!en veel mensen denken dat je gelijk ziek word na die vaccinatie,maar denk eerder dat je je druk moet maken op langere termijn. want eenmaal erin gaat het niet meer uit je lichaam!! je zweet het niet even uit😩 Denk er over na voordat je zo een groot besluit neemt πŸ™Œ


avatar

Geplaatst door Rai Mo op zaterdag 27 maart 2021 om 08.26 uur https://www.gelderlander.nl/nijmegen/pleidooi-beter-niet-iedereen-vaccineren-het-coronavirus-verdwijnt-namelijk-toch-niet~ad9fbcb5/?fbclid=IwAR0juGeXsOgOsp6hUvT4ni39Vg9t4euWjY4d2xNFPEI7vRSPZ7mc5mVWcCY


avatar

Geplaatst door Brigitte Kruikemeier-Kappetijn op zaterdag 27 maart 2021 om 08.23 uur Karin Van de Weerd https://www.gelderlander.nl/nijmegen/pleidooi-beter-niet-iedereen-vaccineren-het-coronavirus-verdwijnt-namelijk-toch-niet~ad9fbcb5/


avatar

Geplaatst door Ben Timmermans op zaterdag 27 maart 2021 om 12.19 uur Heel vreemd dat de overheid bepaald welke vaccinatie er word toegediend de oudjes krijgen waarschijnlijk het vaccin toegediend die het minst betrouwbaar is πŸ€”πŸ€”


avatar

Geplaatst door Rick Pel op zondag 28 maart 2021 om 12.05 uur Ik geef die van mij weg aan een ander, ik help mensen graagπŸ˜‚βœŒπŸ»


avatar

Geplaatst door Ries Amsterdam op vrijdag 26 maart 2021 om 23.02 uur Tja wat zit er in die prik dan?? πŸ€”πŸ€”...


avatar

Geplaatst door Radica Nieuwenhuis op vrijdag 26 maart 2021 om 20.40 uur In welke land leven we dat we geen keus hebben welke merk we willen.zelf in Rusland kan je kiezen.


avatar

Geplaatst door Marianne Kelder op vrijdag 26 maart 2021 om 20.57 uur Neem wel een sinaasappel mee mogen ze hem daar in prikken


avatar

Geplaatst door Charity Caja Callisty op vrijdag 26 maart 2021 om 19.36 uur Nou ik ben benieuwd.. niet in mijn lichaam thoughπŸ™ƒπŸ₯΄


avatar

Geplaatst door Annett Hauczinger op zondag 28 maart 2021 om 12.08 uur Mijne kinderen kwamen met mensen in contact met mensen met corona. Beide keer geen syntomen. En nu moet ik ze vaccinatie geven waarvoor ze immuun zijn???


avatar

Geplaatst door Patrick Gerrits op vrijdag 26 maart 2021 om 19.25 uur Deden ze dat nog niet dan??? πŸ€”πŸ€”


avatar

Geplaatst door Jiary Williams op zaterdag 27 maart 2021 om 11.16 uur Allen die adviseren om de prik te nemen hebben het zelf niet genomen.doei


avatar

Geplaatst door Marion Quartel-van Der Horst op zaterdag 27 maart 2021 om 09.11 uur Succes voor alle mensen die het moeten uitvoeren


avatar

Geplaatst door Robbert Euving - de Boer op dinsdag 30 maart 2021 om 12.36 uur Moet er wel iemand zijn die graag die zooi wil πŸ’©πŸ’‰


avatar

Geplaatst door Max van der Rijst op zaterdag 27 maart 2021 om 21.07 uur Je moet nooit rommelen aan een motor die goed loopt!


avatar

Geplaatst door Erkan Yilmaz op zaterdag 27 maart 2021 om 12.03 uur Krijgen ze toch nog 2 paspoorten πŸ˜‚πŸ˜‚


avatar

Geplaatst door Miriam Beijen op zondag 28 maart 2021 om 11.51 uur Ze doen hun best maar!


avatar

Geplaatst door Rowdy Heinis op zondag 28 maart 2021 om 11.26 uur Het is wel toevallig dat de broer van Hugo de Jong werkt bij astra zenica Zo wast de ene hand de andereπŸ€”


avatar

Geplaatst door Aartje Fridt op vrijdag 26 maart 2021 om 17.07 uur In woerden gaan ze ook vaccineren vandaag hoera ik kan niet wachten laat maar komen mijn nichtje ook vandaag de prik.


* Reacties kunnen mogelijk gefilterd zijn doordat het systeem automatisch filtert op het aantal woorden, inhoud en relevantie. Lees hier meer over het moderatiebeleid.