1

Word jij onze 37,606e volger?

instagram

linkedin

Taakstraf nu ook uit te voeren door mee te werken aan theatervoorstelling in Almere

4 reacties Politiek en gemeente


Jeugdigen die een taakstraf moeten uitvoeren, kunnen vanaf nu ook terecht bij het Almeers theatergezelschap BonteHond. Het theatergezelschap mag zich vanaf dit jaar officieel een taakstraf locatie noemen.

"Het idee ontstond toen artistiek leider Judith Faas een groep jongeren een taakstraf zag uitvoeren. Zij vroeg zich af wat dit met de jongeren deed, wat er door hun hoofd ging en hoe zij hier waren gekomen", vertelt een woordvoerder van BonteHond. Vervolgens wilde Faas het verhaal wilde vertellen en besloot om de jongeren bij het volledige artistieke proces te betrekken: "in plaats van een voorstelling over jongeren met een taakstraf, wordt het een voorstelling mét jongeren met een taakstraf."

Voorstel

Niet veel later benaderde het Almeerse theatergezelschap de reclassering met het voorstel om als taakstraflocatie te fungeren. Na intensieve overleggen, inspecties en plannen gaf het ministerie van Veiligheid & Justitie akkoord voor het verzoek.

Volgens Faas is dit een mooie ontwikkeling: "Het is zo uniek dat we op deze manier aandacht aan dit onderwerp kunnen besteden. BonteHond wil met deze voorstelling benadrukken dat als je een misstap begaat je nog steeds de keuze hebt om een ander pad te bewandelen. Wij willen jongeren daar graag bij helpen. Overigens denk ik niet dat BonteHond hiermee de wereld gaat veranderen, maar al kunnen we één iemand inspireren bij het maken van deze voorstelling dan hebben we al iets bijzonders bereikt. Geen straf om te maken dus!"

Niet alleen artistiek bezig zijn

De jongeren die hun taakstraf uitvoeren bij BonteHond, zullen niet alleen met het artistieke proces bezig zijn waarin zij het verhaal over zichzelf vertellen. Ook zullen zij zich bezig houden met onder meer schoonmaken - zoals bij een reguliere taakstraf ook het geval is.

Naast het spelen van een rol, kunnen zij er ook voor kiezen om decors te bouwen of teksten te schrijven. Het streven is om eind maart volgend jaar de voorstelling 'Taakstraf' in première te laten gaan.


Vacature-alert - 33 nieuwe vacatures!

Er zijn de afgelopen week in totaal 33 vacatures geplaatst voor banen in de regio's Almere, Hilversum, Naarden, Dronten, Weesp, Lelystad en Huizen.

Bekijk overzicht


Reacties (4)

Bekijk hieronder de reacties die geplaatst zijn via Facebook. Ook een reactie plaatsen? Klik hier
user
Geplaatst door Arnold Bervoets op dinsdag 23 februari 2021 om 22.47 uur
Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.
user
Geplaatst door Loes Van de Hoek op dinsdag 23 februari 2021 om 15.03 uur
Schiet mij maar lek.....
user
Geplaatst door Rich Hermans op dinsdag 23 februari 2021 om 06.23 uur
🤣🤣🤣🤣 taakstraf is er niet om jeugdige iets leuks te laten doen. Maar om gewoon plansoentjes te laten schoffelen niet om ze te verwennen met leuke dingen. Taakstraf is om van je fouten te leren en niet om er van te genieten
user
Geplaatst door Martijn Koster op maandag 22 februari 2021 om 21.22 uur
Terwijl door de corona crisis alle theaters gesloten zijn.
* Reacties kunnen mogelijk geautomatiseerd gefilterd zijn. Zo worden reacties bestaande uit alleen maar tags en reacties korter dan drie woorden verborgen. Reacties die niet voldoen aan de huisregels worden verborgen.

Meer artikelen in politiek en gemeente


Weer

Weer in Almere

Woensdag 01 december 2021

10.2 °C

Motregen, temperatuur voelt aan als 7,2 °C. - meer weer »

Wo

3 - 6 °

Do

2 - 5 °

Vr

4 - 7 °

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je iedere zondag de nieuwsbrief ontvangen met daarin nieuws van de afgelopen week, agendatips, vacatures en winacties?

Uitschrijven kan op ieder gewenst moment met één klik.

Kijk en vergelijk

Zorgverzekering
Autoverzekering
Smartphones
Sim-only