Verbindt je met ons!

Deals via Almere Nieuws

Samen met onze partners hebben wij een aantal deals beschikbaar welke mogelijk interessant zijn voor jou als lezer! Klik op 'meer informatie' om doorgeschakeld te worden naar onze partner.

- €5,- korting op je eerste bestelling bij Picnic!

Aangeboden door Picnic

Meer informatie


- Gratis tablet bij je NHA Studie. Vraag nu gratis een proefles of studiegids aan!

Aangeboden door NHA

Meer informatie


- Sluit nu jouw reisverzekering af via OHRA: ga goed voorbereid op reis!

Aangeboden door OHRA

Meer informatie


- Bol.com-cadeaubon twv. €300,- bij je nieuwe Vattenfall-contract!

Aangeboden door Vattenfall

Meer informatie


- 50% korting op de tweede pizza met kortingcode AAPJP250

Aangeboden door Papa John's Almere

Meer informatie


- 10% korting op je nieuwe bril, vandaag besteld = morgen in huis!

Aangeboden door Charlie Temple

Meer informatie


niets meer
missen?

Columns

Column: Ook een kapper is essentieel

Column: Ook een kapper is essentieel

Inmiddels ruim een kwartaal verder, de zogenoemde 'niet-essentiële bedrijven' zijn nog steeds gesloten. Geen kapper, geen restaurant en geen kroeg. Ik zou niet eens meer kunnen herinneren hoe het is om het verplichte praatje bij de kapper te moeten houden. Opvallend genoeg zie ik sinds begin december, toen de kappers opnieuw hun deuren moesten sluiten, bekende personen in mijn tijdlijn op social media wiens kapsels nog steeds goed zijn onderhouden. Ik hoef dat niet uit te leggen. Wanneer het er op aan komt, kiest een ieder voor zichzelf en heeft lak aan een ander. En, waarom ook niet? Een kennis die kapper is en als enige op bezoek komt op een bepaalde dag, en toevallig een schaar bij zich heeft. Tja, het kan. Op het niet houden van anderhalve meter afstand staat immers geen boete. Je kunt zo creatief zijn als je zelf wil. In drie maanden tijd kan je partner ook een thuiscursus 'knippen' succesvol hebben afgerond. 

Vanwege het feit dat de besmettingen maar niet blijven aannemen en we al een kwartaal verder zijn, geloof ik er niet meer in. Sorry. Het wordt steeds moeilijker om elke letter van de maatregelen te moeten nalikken. Gelukkig ben ik niet de enige die langer dan een keer met een wegwerp-mondkapje doet. Kost geld, hè? Natuurlijk zal een deel van de maatschappij vallen over het feit dat er steeds meer mensen zijn die het normale leven weer oppakken, maar zo is Nederland. In Nederland vallen we graag massaal over dingen en wijzen graag met ons vingertje naar anderen. Wel met zijn allen willen schaatsen, Kerst vieren en sneeuwballen gooien maar zodra iemand een van de maatregelen overtreedt, bijvoorbeeld toch zijn of haar kapper te willen laten knippen, wordt er met het vingertje gewezen 'want mag niet'. Levensgevaarlijk. Als journalist zou ik immers beter moeten weten, hè? Wanneer je niets te zeggen hebt, zeg dan niets. Wij zijn allemaal mensen, allemaal gelijkgestemden. Ongeacht wie je bent, wat je doet of wat je vindt.

Het feit dat er zovelen zijn die zich opfokken over de avondklok terwijl diezelfde groep normaliter al niet meer buiten komt na 21.00 uur, zegt genoeg. De psychische gesteldheid van velen gaan achteruit, en dat is niet gek. Het is normaal. Wanneer je psychische gesteldheid anno 2021 nog steeds op orde is, hoor je niet meer bij de meerderheid. Ook dat is schade wat ons land wordt toegebracht, niet alleen financiële schade maar vooral ook psychische schade. Het coronavirus is niet alleen schadelijk wanneer je het oploopt, maar ook om er als samenleving mee te moeten leven. 

Steeds meer positieve corona-tests en dat is niet heel gek. Men wordt geadviseerd om bij het geringste symptoompje, liefst ook zonder klachten, zich te laten testen. Ben je positief getest maar heb je geen last van de symptomen, ook dan geldt dat als positieve coronatest. Een vinkje er bij op de lijst. Wanneer de getallen van diegenen met een griep op jaarbasis op die manier gemeten zouden worden, zouden wij permanent in een lockdown leven. Permanent bang zijn. Voorgoed. Want, ook een griep is gevaarlijk voor bepaalde doelgroepen en kan er voor zorgen dat iemand -die al gezondheidsklachten had- komt te overlijden. Meten met twee maten. 

We mogen wel met tweehonderd man de Albert Heijn in waar velen zich niet aan de anderhalvemeter-maatregel houden, maar een kapper moet de deuren gesloten houden. 'Want niet-essentieel'. Een kapper is zeker essentieel, namelijk voor de psychische gesteldheid. Zovelen wiens zelfbeeld drastisch wordt aangetast wanneer een deel van de uiterlijke verzorging wegvalt. Wanneer de kapper niet essentieel zou zijn, zou helemaal niemand naar de kapper gaan. 

Vast staat dat wanneer de grenzen weer open gaan, ik voornemens ben om direct het land te verlaten. Een maand lang. Alle Canarische Eilanden langs of iets, ik heb immers genoeg gespaard bespaard. Lekker leven. Een positief vooruitzicht, evenals de lente die komen gaat. Komend weekend belooft een goed voorproefje te worden met heerlijke temperaturen. De donkere hemel breekt open. Nog even, hopelijk. Het normale leven keert terug. Voor de een sneller als voor de ander, je bepaalt zelf in hoeverre je in lockdown wil leven. Tot die tijd ontdekken we Nederland en boeken we hotels in diverse steden om daar vervolgens te wandelen. Zo met de vele to-go-winkeltjes die er zijn in toeristische Nederlandse steden, is dat een absolute aanrader.

Max Joling - Columnist

 

Tip: Hotels zijn nog geopend in heel Nederland, een ontspannen 'uitje' tijdens de lockdown! - Klik hier en ontdek uitstekende hotels met de mooiste omgevingen voor een prachtige wandeling.
Sharing is caring!

Vond je het lezen van deze column de moeite waard? Klik hier om deze column te delen op social media. We zijn je dankbaar!


26-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar.


Actuele artikelen

Ben jij de 35.239e volger?

25,040
4,918
5,096
47
138
0

Deals en tips voor jou..

Advertentie

Weer in Almere

14.2 °C, voelt als 11.1 °C
windkracht 3 (18.0 km/u)
zon 07.29 uur op en 18.12 uur onder

Vandaag tussen de 10 en 16 graden.

25 feb


Statistieken van vandaag

Hoogste temperatuur: 15.9 °C
Laagste temperatuur: 7.7 °C
Hoogste gevoelstemperatuur: 13.6 °C
Laagste gevoelstemperatuur: 6.5 °C

Hardste windkracht: 4 (21.6 km/h)
Zwakste windkracht: 1 (3.6 km/h)


Verwachtingen

Do 9.6 °C / 14.2 °C
Vr 3.9 °C / 9 °C
Za 2.8 °C / 8.3 °C
Zo 3 °C / 7.6 °C
Ma 3.2 °C / 9.7 °C
Di 3.7 °C / 11.7 °CVacatures (33)

Vrachtwagenchauffeur - Lelystad (Flevoland)
Voor HVC zijn wij op zoek naar een vrachtwagenchauffeur / belader voor locatie Lelystad. Binnen (..)

Schadecorrespondent - Almere (Flevoland)
Ben jij administratief n communicatief sterk? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor Top Employer (..)

Secretaresse - Lelystad (Flevoland)
Wil jij als Secretaresse aan de slag bij het Covid Team van GGD Flevoland? Ben jij 36 uur per (..)


Alle 33 vacatures bekijken? Klik hier voor het overzicht!

© Almere Nieuws 2013 - 2021 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog