Verbindt je met ons!

Deals via Almere Nieuws

Samen met onze partners hebben wij een aantal deals beschikbaar welke mogelijk interessant zijn voor jou als lezer! Klik op 'meer informatie' om doorgeschakeld te worden naar onze partner.

- Philips Hue slimme verlichting Startpakket t.w.v. €304,75 bij Energiecadeau XL

Aangeboden door Vattenfall

Meer informatie


- 10% korting op nieuwe abonnementen bij Denksport - natuurlijk ook losse uitgaven verkrijgbaar!

Aangeboden door Denksport

Meer informatie


- De beste hotels, de beste deals!

Aangeboden door Hotels.nl

Meer informatie


- Sluit nu jouw reisverzekering af via OHRA: ga goed voorbereid op reis! -

Aangeboden door OHRA

Meer informatie


- Alle aanbiedingen in 1 app!

Aangeboden door Reclamefolder

Meer informatie


- De beste Sim Only Deals speciaal voor jou, je kunt zelf samenstellen!

Aangeboden door Simpel

Meer informatie


- 10% korting op je nieuwe bril bij Charlie Temple!

Aangeboden door Charlie Temple

Meer informatie


- Een uniek assortiment in de winkels van RataPlan!

Aangeboden door RataPlan

Meer informatie


- Vijf euro korting op je eerste bestelling bij Picnic!

Aangeboden door Picnic

Meer informatie

niets meer
missen?

Columns

Column: Kop en staart

Column: Kop en staart

Chique uit eten, was het plan. Kleding aan alsof ik aan de Wilhelminalaan in Blaricum woon. Lange kleding, want er was airco. Eerst nog wel naar het restaurant toe lopen terwijl het buiten dertig graden is. Slechts tien meter lopen vanaf huis, maar het zweet gutste van mijn rug. Ellende. 

Enfin, een chique restaurant. Geheel kindloos en geen luidruchtig gedoe - overigens niets mis mee, maar een keer uit eten gaan in stilte is ook genieten. Vooraf een carpaccio, sinds vorig jaar heb ik de wonderlijke smaak van carpaccio ontdekt mits je bij een goed restaurant besteld. De carpaccio is uiteindelijk op plek drie belandt, had nummer één kunnen zijn maar de permezaanse kaas was amper te proeven en geef de voorkeur voor truffelmayonaise in plaats van balsamico. Altijd iets te klagen constateren. 

Er was een lichte twijfel over de keuze van het hoofdgerecht, en hád ik maar de zalmfilet of zeebaarsfilet genomen. Ik wilde gamba's. Ik denk altijd in plaatjes, en refereerde naar de gamba's die ik talloze keren elders heb gegeten. De kleine, ronde gamba's. Uiteindelijk bleek hetgeen wat ik gewend was, niet 'gamba's' te heten maar 'scampi's'. Een grote fout. In plaats van kleine, ronde gamba's - dus scampi's - kreeg ik complete schaaldieren geserveerd. Met kop en al. Ellende. De gamba's keken mij recht in de ogen aan. Als Almeerder ben ik niet snel gechoqueerd van steek- of schietpartijen, maar deze gamba's waren wel traumatiserend. Plots leek het alsof het restaurant was veranderd in decor van het programma Fear Factor, voor wie het programma nog van vroeger kent. Er stond ook eendenborstfilet op de kaart. Zou je in dat geval dan een complete eend op je bord geserveerd krijgen?

Ik heb altijd wat moeite met het eten van 'zichtbare dieren', als bijvoorbeeld een hele kip of dus gamba's in dit geval. Het moet enigszins bewerkt zijn. "Trek anders eerst even de kop er af", hoorde ik fluisterend tegenover mij. Ja, dat helpt. Noem het dan op zijn minst 'uiteinden'.  "Hoe eet je dit in hemelsnaam?", vroeg ik mijzelf af. Tegen de tijd dat ik op YouTube een tutorial had bekeken, had mijn vriend allang zijn hoofdgerecht op. Het blijkt dus ook dat je de gamba's met je handen moet eten. Met je handen de kop er af trekken. Nee bedankt. Uiteindelijk heb ik met de grootst mogelijke moeite de kop er af gehaald. Met bestek. Toen ik eenmaal ook de staart er af had gesneden, leek het al meer op hetgeen wat ik gewend was. Wegspoelend met icetea green. Blij dat ik niet voor bier had gekozen, in dit geval.

Eenmaal bij de laatste gamba aangekomen, vroeg mijn vriend zich af of ik het darmkanaal wel had weggesneden. Het darmkanaal. Praten over darmkanalen tijdens het eten. Ik voelde haast de vorige vijf gamba's weer omhoog komen. Uiteindelijk maar gauw de laatste opgegeten. Een hele opluchting.

Van de groenten er naast herkende ik er ook geen één, op een stukje paprika na. De salade als onderdeel van het voorgerecht stond gelukkig nog op tafel, op dezelfde wijze als hoe Mr Bean het zou doen, heb ik de groenten verstopt in de bak salade. Was ik daar ook weer van af. De citroen heb ik maar in mijn glas icetea gegooid, omdat het vast voor scheve gezichten zou zorgen wanneer er ineens een citroen in de salade zit. Niet doen.

Chique uit eten gaan dus. De sessie traumaverwerking bij de psycholoog bleek overigens niet nodig. Als toetje, excuus, chique uit eten dus 'dessert', koos ik voor een Irish coffee waarvan het alcoholgehalte extreem bleek te zijn. De gamba's waren gauw vergeten. Ik kan er inmiddels om lachen maar kies de eerstvolgende keer toch veilig en vertrouwd voor scampi's.

Max Joling - Columnist


[Ad] Wil je voortaan gratis berichten via Messenger ontvangen bij belangrijk nieuws? Klik hier voor meer informatie.


Sharing is caring!

Vond je het lezen van deze column de moeite waard? Klik hier om deze column te delen op social media. We zijn je dankbaar!


26-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar.


Actuele artikelen

Ben jij de 34.643e volger?

24,596
4,766
5,096
47
138
0

Deals en tips voor jou..

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Advertentie

Het weer in Almere

Bekijk actuele weer

Vacatures (60)

Administratief medewerker - Almere (Flevoland)
Voor Top Employer Leaseplan zijn wij per direct op zoek naar een Administratief (..)

bekijk vacature

Callcentermedewerker inbound - Lelystad (Flevoland)
Wil jij bijdragen aan de strijd tegen het corona virus als parttime Callcenter Medewerker bij GGD (..)

bekijk vacature

Medewerker Teststraat GGD - Lelystad (Flevoland)
Medewerker Teststraat GGD Flevoland 24-40 uurWil jij dolgraag een bijdrage leveren in (..)

bekijk vacature

Logistiek Medewerker - Lelystad (Flevoland)
Als Logistiek Medewerker bij Inditex in Lelystad speel je een belangrijke rol. Jij zorgt ervoor (..)

bekijk vacature

Docent Nederlands (2e graads) - Almere (Flevoland)
Voor het ROCvF Almere zijn wij op zoek naar een docent Nederlands voor 0,4fte.wat (..)

bekijk vacature

Magazijnmedewerker - Lelystad (Flevoland)
Ben jij op zoek naar eenbaan waar je veel kunt werken en ?10,32 per uur kunt verdienen? En ook (..)

bekijk vacature


Alle 60 vacatures bekijken? Klik hier voor het overzicht!

© Almere Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog