D66 maakt zich zorgen over ventilatie in Almeerse schoolgebouwen


D66 Almere maakt zich zorgen over de ventilatie in schoolgebouwen tijdens de Coronacrisis en heeft daarover schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester & wethouders.

Aanleiding van de zorgen is een corona-uitbraak in een verpleeghuis in Masssluis waarbij verkeerde ventilatie de oorzaak van de uitbraak is geweest.

"In hoeverre heeft het college er zicht op dat deze voldoen, goed onderhouden zijn, op een goede manier worden gebruikt en er geen gebruik wordt gemaakt van recirculatie binnen één gemeenschappelijke ruimte waar meerdere personen gedurende langere tijd bij elkaar zijn?", aldus de partij.

Ook vraagt de partij zich af hoe het college kijkt naar klaslokalen waar ventilatie niet mogelijk is. Het college zal de schriftelijke vragen binnen twee weken beantwoorden.


Tip: Hotels zijn nog geopend in heel Nederland, een ontspannen 'uitje' tijdens de lockdown! - Klik hier en ontdek uitstekende hotels met de mooiste omgevingen voor een prachtige wandeling.

Meer artikelen in politiek en gemeente


Weer in Almere

2.6 °C, voelt als 2.6 °C
windkracht 1 (3.6 km/u)
zon 06.30 uur op en 20.44 uur onder

Vandaag tussen de 2 en 11.5 graden.

18 apr


Statistieken van vandaag

Hoogste temperatuur: 5.8 °C
Laagste temperatuur: -0.2 °C
Hoogste gevoelstemperatuur: 4.8 °C
Laagste gevoelstemperatuur: -0.2 °C

Hardste windkracht: 2 (7.2 km/h)
Zwakste windkracht: 1 (0.0 km/h)


Verwachtingen

Zo 1.9 °C / 11.5 °C
Ma 6 °C / 12.8 °C
Di 7.3 °C / 13.8 °C
Wo 5.3 °C / 9.9 °C
Do 3.8 °C / 9.5 °C
Vr 3.5 °C / 13.6 °C

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je iedere zondag de nieuwsbrief ontvangen met daarin nieuws van de afgelopen week, agendatips, vacatures en winacties?

Uitschrijven kan op ieder gewenst moment met één klik.