Verbindt je met ons!

Deals via Almere Nieuws

Samen met onze partners hebben wij een aantal deals beschikbaar welke mogelijk interessant zijn voor jou als lezer! Klik op 'meer informatie' om doorgeschakeld te worden naar onze partner.

- Philips Hue slimme verlichting Startpakket t.w.v. €304,75 bij Energiecadeau XL

Aangeboden door Vattenfall

Meer informatie


- 10% korting op nieuwe abonnementen bij Denksport - natuurlijk ook losse uitgaven verkrijgbaar!

Aangeboden door Denksport

Meer informatie


- De beste hotels, de beste deals!

Aangeboden door Hotels.nl

Meer informatie


- Sluit nu jouw reisverzekering af via OHRA: ga goed voorbereid op reis! -

Aangeboden door OHRA

Meer informatie


- Alle aanbiedingen in 1 app!

Aangeboden door Reclamefolder

Meer informatie


- De beste Sim Only Deals speciaal voor jou, je kunt zelf samenstellen!

Aangeboden door Simpel

Meer informatie


- 10% korting op je nieuwe bril bij Charlie Temple!

Aangeboden door Charlie Temple

Meer informatie


- Een uniek assortiment in de winkels van RataPlan!

Aangeboden door RataPlan

Meer informatie


- Vijf euro korting op je eerste bestelling bij Picnic!

Aangeboden door Picnic

Meer informatie

niets meer
missen?

Columns

Column: Brugge

Column: Brugge

Afgelopen dinsdag heb ik 26 kaarsjes uit mogen blazen, maar of ik mijn verjaardag heb gevierd? In zeer klein gezelschap. Ik wilde eens wat anders dan afgelopen jaren mijn verjaardag te hebben gevierd in de Almeerse horeca. Ook was ik aan vakantie toe. Wat als ik mijn verjaardag zou combineren met vakantie?

Een verre, lange, luxe vakantie zit er vanwege de Coronamaatregelen niet in. De vraag is ook of je dat nu wel zou moeten willen? Elke vorm van 'samenscholing' is immers een risico. Beoogd doel was nu Brugge, om naar toe te gaan. Tevens kozen wij voor Brugge op aanraden van de omgeving die al eerder naar Brugge zijn geweest. Mijn verjaardag, 21 juli, is een officiële feestdag in België wat mijn verjaardag nog meer bijzonder zou maken.

Vorig jaar ging ik niet op vakantie, de hele zomer keihard doorgewerkt. In november kreeg ik gezondheidsklachten waardoor ik niet heb kunnen genieten van de feestdagen en sinds eind maart is mijn gezondheid weer perfect. Vervolgens weer keihard gewerkt, de euro's kunnen immers niet vanzelf rollen. Ik moet er enigszins iets voor doen. Een korte onderbreking zo midden in de zomer is wel op zijn plaats - Brugge dus. Vier dagen lang. Met mondkapjes. Een historische stad, een flinke stap terug in de tijd en zeer benieuwd wat voor het gevoel zou geven wanneer je Almere bent gewend waar alles 'nieuw' is.

Wij voeren mee op een rondvaartboot, bezochten de brouwerij van Brugse Zot, ontdekten Brugge als historische stad, gingen uiteraard uit eten en reisden ook nog één dag af naar Blankenberge - aan de kust - waar wij Sealife bezochten en ook uiteraard genoten van de kust. Het verblijf in het viersterrenhotel was ook geen verkeerde keuze. Wij hebben genoten van het ontbijt, het bed wat iedere dag opnieuw werd opgemaakt en de gastvrijheid van de Belgen. Ik ben ook blij dat ik op dag één niet ben meegegaan op de tour met paardenkoetsen. Het blijkt dat de paarden 's morgens om negen uur al beginnen met hun dagelijks ritueel en 's avonds tegen elf uur pas eindigen. De moeheid bij de dieren was te zien, enorm sneu. 

Brugge is zeker een aanrader - wel is het verstandig eerst te sparen zodat je ook daadwerkelijk van de stad kunt genieten en een zorgeloze citytrip hebt. Er is bijvoorbeeld een chocolaterie die wordt bestempeld als de beste ter wereld. De smaak van de chocolade is fantastisch, onbeschrijfelijk en hemels. Bij elke horecagelegenheid wordt fooi gewaardeerd en een beetje schappelijk eten heb je vanaf 40 euro per persoon. Een driegangenmenu. Souvenirs horen erbij, en die kosten ook redelijk wat munten. Ik ben bijvoorbeeld verslaafd aan koelkastmagneten en sleutelhangers. 

Een groot verschil met dagelijks tegen Almere aan te 'moeten' kijken, je wordt in Brugge zwaar gemindfucked. Zoveel historie wat teruggaat tot het jaar 1369, terwijl er delen in Almere zijn wat zomaar nog geen week oud kan zijn.

Sinds het uitbreken van het Coronavirus heb ik andere interesses ontdekt die ik anders nooit zou hebben ontdekt. Her en der heb ik gehoord dat ik op dat gebied niet de enige ben; genieten van wandelen in de natuur, lekker in het park te zitten op een kleedje met vrienden en een gevulde koelbox, en nu ook genieten van vakanties 'dichtbij' in plaats van zo ver mogelijk. 

Ik maakte een vlog van mijn avontuur in Brugge om een ieder een impressie te kunnen geven van de mooie maar bovenal historische stad Brugge. Wellicht breng ik anderen op ideeën, enig nadeel is dat de Coronamaatregelen in België weer zijn toegenomen. Even wachten dus. Net zoals even wachten op onze volgende tripjes naar Valkenburg en -hopelijk wanneer de maatregelen weer wat soepeler zijn- naar Lanzarote.

Max Joling - Columnist


[Ad] Wil je voortaan gratis berichten via Messenger ontvangen bij belangrijk nieuws? Klik hier voor meer informatie.


Sharing is caring!

Vond je het lezen van deze column de moeite waard? Klik hier om deze column te delen op social media. We zijn je dankbaar!


26-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar.


Actuele artikelen

Ben jij de 34.655e volger?

24,606
4,768
5,096
47
138
0

Deals en tips voor jou..

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Advertentie

Het weer in Almere

Bekijk actuele weer

Vacatures (62)

Administratief medewerker - Almere (Flevoland)
Voor een organisatie in Almere Stad ben ik op zoek naar een datatypiste, ofwel administratief (..)

bekijk vacature

Laboratory Technican - Lelystad (Flevoland)
In deze functie ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van proeven en het rapporteren van (..)

bekijk vacature

Administratief medewerker - Almere (Flevoland)
Voor Top Employer Leaseplan zijn wij per direct op zoek naar een Administratief (..)

bekijk vacature

Callcentermedewerker inbound - Lelystad (Flevoland)
Wil jij bijdragen aan de strijd tegen het corona virus als parttime Callcenter Medewerker bij GGD (..)

bekijk vacature

Medewerker Teststraat GGD - Lelystad (Flevoland)
Medewerker Teststraat GGD Flevoland 24-40 uurWil jij dolgraag een bijdrage leveren in (..)

bekijk vacature

Logistiek Medewerker - Lelystad (Flevoland)
Als Logistiek Medewerker bij Inditex in Lelystad speel je een belangrijke rol. Jij zorgt ervoor (..)

bekijk vacature


Alle 62 vacatures bekijken? Klik hier voor het overzicht!

© Almere Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog