Verbindt je met ons!

niets meer
missen?

Columns

Column: Racisme en discriminatie mogen nooit normaal worden

Column: Racisme en discriminatie mogen nooit normaal worden

Mis geen aanbiedingen meer in Almere!
Via de Reclamefolder-app ontvang je wekelijks een nieuw overzicht van alle aanbiedingen bij winkels in de stad.

Informatie

Een raadslid van de PVV doet een argument van een ander raadslid af met de opmerking: 'Ga toch terug naar Marokko.' Een ander raadslid, van de VVD, zette eerder deze week een afbeelding op Facebook met de tekst: 'Zo klaar met dat gelul over die demonstraties. Nu eerst koffie met een negerzoen.

Eenieder die zegt dat er in Nederland geen reden is om te demonstreren omdat er hier amper sprake is van racisme en discriminatie, wijs ik op bovenstaande uitspraken gedaan door raadsleden in de afgelopen weken. Om je kapot te schamen. Racisme en discriminatie is overal. Niet overal in dezelfde gedaante, maar in iedere samenleving. Ik sta dan ook volledig achter de boodschap die met de demonstraties wordt geuit en probeer dit soort uitingen in de raad niet onweersproken te laten.

Het gemak waarmee dergelijke uitspraken 'normaal' lijken te worden is zorgwekkend. De eerste keer schrik je, de tweede keer voel je ongemak en de derde keer denk je: "pff, daar heb je de PVV weer" - en dat is zorgwekkend omdat wij allen de dure plicht hebben om dit soort uitspraken niet normaal te vinden. Om ons er tegen uit te spreken. Want, als wij zwijgen en dit normaal gaan vinden, dan laat je toe dat mensen worden weggezet door afkomst als iemand wiens argumenten er niet toe doen. Dan zeg je tegen mensen dat afkomst uitmaakt voor de kansen die je hebt in de samenleving en dat dat oké is. En dat is absoluut niet oké.

Eenieder in deze samenleving heeft het recht op gelijke kansen en om beoordeeld te worden op daden in plaats van op afkomst, geloof of geaardheid. D66 zal zich hier altijd voor inzetten en zich uitspreken tegen racisme en discriminatie.

Ik roep eenieder op om de boodschap van de demonstranten te steunen. Meld je aan bij een politieke partij waar jij je verbonden aan voelt, kom naar politieke bijeenkomsten en schrijf mee aan de verkiezingsprogramma's. Politieke partijen zijn nú aan het scouten voor kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen. Overweeg of dit iets voor jou is. Samen moeten we een vuist maken tegen racisme en discriminatie. Doe dat niet alleen nu met demonstraties, maar pak de handschoen op en betreed de politieke arena. Ook daar moeten we met elkaar samen werken om racisme en discriminatie te bestrijden. 

Martine van Bemmel - Columnist


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Sharing is caring!

Vond je het lezen van deze column de moeite waard? Klik hier om deze column te delen op social media. We zijn je dankbaar!


Advertentie (verbergen?)
Fractievoorzitter van D66 Almere.

Actuele artikelen

Ben jij de 26.305
e
volger?

Advertentie (verbergen?)

Deals en tips voor jou..

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Advertentie (verbergen?)

Het weer in Almere

Bekijk actuele weer

© Almere Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog