1

Word jij onze 37,202e volger?

instagram

linkedin

Station Almere Centrum op de schop

6 reacties Politiek en gemeente


Station Almere Centrum zal de komende periode een mooie metamorfose ondergaan: bij de grondige opknapbeurt staan helderheid, transparantie, licht, kleur, een juiste routing in het gebouw en materiaal van hoge kwaliteit centraal.

De gemeente Almere, de provincie Flevoland, de NS en ProRail werken samen aan een verbetering van station Almere Centrum die past bij de ambities en de groei van de stad.

Het huidige station is gebouwd in 1987, volgens de gemeente zullen de voorzieningen op het station zullen straks beter aansluiten op de omgeving.

Metamorfose

Het station krijgt betere faciliteiten en een open uitstraling met een brede en overzichtelijke passage door de hal, die het Stationsplein en Mandelaplein naadloos met elkaar verbindt.

De hal krijgt een frisse uitstraling met nieuwe winkels en nieuwe winkelpuien en er komen transparante liften. Daarnaast komen er twee nieuwe bewaakte fietsenstallingen, en krijgt het busstation een nieuwe uitstraling en nieuwe plafonds.

Hegeman Bouw & Infra B.V. en ProRail werken vaker samen met grote stationprojecten. Zo zijn recent Zaandam en Assen opgeleverd. De aannemer heeft er zin in: "Station Almere is een project waar onze civiele en bouwkundige disciplines prachtig samenkomen."

Zonnepanelen

Naast de werkzaamheden van Hegeman Bouw & Infra krijgt Straal- en Schildersbedrijf WEST B.V. uit Zwijndrecht de opdracht om het stationsframe te schilderen. Ook zal het bedrijf het draadglas van het station vervangen door gelaagd glas en zonnepanelen op de kap plaatsten. In de schuine kapdelen komt er glas met geïntegreerde zonnecellen.

Het vernieuwde station draagt bij aan de ambities van Almere 2.0, waarin gemeente Almere, provincie Flevoland en het Rijk samen investeren in dat wat de stad nog aantrekkelijker maakt voor Almeerders en de regio.

De bouwwerkzaamheden zelf zullen begin 2021 starten.


Tip: Nederland is aan het eind van de coronamaatregelen! - Toe aan een vakantie door Corendon of trek je er op uit in eigen land en kun je een overnachting bij Fletcher Hotels goed gebruiken?


Reacties (6)

Bekijk hieronder de reacties die geplaatst zijn via Facebook. Ook een reactie plaatsen? Klik hier
user
Geplaatst door Roland Exodiz Lammers op zaterdag 11 april 2020 om 00.22 uur
Al weer of is dit dat zelfde plan wat afgelopen jaar ook al bekend gemaakt werd? Want dat hield in op de schop alles nieuw vervangen etc met als eind resultaat.... Precies hetzelfde alleen dan wat feller rood en nogsteeds met die zelfde kut glazen panelen.... Oftewel weg geld😂😂😂 maarja rood is wel een kleur wat geassocieerd word met een bepaalde type mens en dat kan anno 2020 niet natuurlijk (gender neutraal etc) maar maak er anders een grote regenboog disco bal van en vervang de glazen panelen voor spiegels .... Leuk man ! Onee spiegels geven natuurlijk weer een zelfreflectie en dat kan leiden tot depressies ... Wat nu?
user
Geplaatst door Hellen Ras op vrijdag 10 april 2020 om 15.56 uur
Jordi ik lees het inderdaad nu
user
Geplaatst door Sabrina van Ulsen op vrijdag 10 april 2020 om 15.11 uur
Daniëlle Verdegaal.. bewaakte fietsenstalling
user
Geplaatst door Chantal Schreijer op vrijdag 10 april 2020 om 13.55 uur
Demi daar gaat je rust
user
Geplaatst door Marianne Mar op vrijdag 10 april 2020 om 13.20 uur
Mag weer wat kosten.
user
Geplaatst door Coby van der Tak-Wierstra op vrijdag 10 april 2020 om 13.16 uur
Winkels??? Het hele Centrum staat vol met winkels waar geen winkel inzit.
* Reacties kunnen mogelijk geautomatiseerd gefilterd zijn. Zo worden reacties bestaande uit alleen maar tags en reacties korter dan drie woorden verborgen. Reacties die niet voldoen aan de huisregels worden verborgen.

Meer artikelen in politiek en gemeente


Uitgelicht door de redactie

Weer

Weer in Almere

Maandag 20 september 2021

13.3 °C

Geheel bewolkt, temperatuur voelt aan als 12,7 °C. - meer weer »

Ma

8 - 18 °

Di

10 - 19 °

Wo

12 - 16 °

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je iedere zondag de nieuwsbrief ontvangen met daarin nieuws van de afgelopen week, agendatips, vacatures en winacties?

Uitschrijven kan op ieder gewenst moment met één klik.

Kijk en vergelijk

Zorgverzekering
Autoverzekering
Smartphones
Sim-only