Verbindt je met ons!

niets meer
missen?

Politiek en gemeente

Nieuwe maatregelen: Verbod op evenementen verlengd tot juni, boetes voor samenscholing

Nieuwe maatregelen: Verbod op evenementen verlengd tot juni, boetes voor samenscholing

De bestaande maatregelen om verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan, zullen worden uitgebreid. Dat meldt het crisisteam tijdens een persconferentie maandagavond.

Het verbieden van samenkomsten (en evenementen) wordt verlengd tot 1 juni. Ook krijgen burgemeesters meer bevoegdheid om bijvoorbeeld bepaalde gebieden in hun gemeente af te sluiten.

Boetes

Verder kunnen er forse boetes worden uitgeschreven voor diegenen die zich niet aan de maatregelen houden, bijvoorbeeld het houden van afstand (anderhalve meter) en samenscholing (twee personen of meer).

Boetes voor bedrijven kunnen oplopen tot 4000 euro en voor particulieren kunnen de boetes oplopen tot 400 euro.

Ziekenhuizen

Ziekenhuizen elders in het land (waaronder in Brabant) bereiken inmiddels hun capaciteit met betrekking tot de opname van Corona-patiënten, daarom zullen patiënten ook naar andere ziekenhuizen in Nederland worden vervoerd.

De capaciteit op de intensive cares zal worden uitgebreid.

Contactberoepen

Voor personen die een contactberoep hebben, bijvoorbeeld kappers, krijgen het advies om hun werkzaamheden te staken. Aan kapperszaken wordt bijvoorbeeld geadviseerd om de deuren te sluiten.

Scholen en horeca

Over de sluiting van scholen en horeca zal binnenkort over worden besloten of verlenging noodzakelijk is.

Onder meer is het RIVM momenteel bezig met een rapport over de resultaten naar aanleiding van het sluiten van de scholen.


[Ad] Nieuw: je kunt je nu aanmelden om berichten via Messenger te ontvangen bij belangrijk nieuws! Geheel gratis en aanmelden is eenvoudig - klik hier voor meer informatie.


Sharing is caring!

Vond je het lezen van dit artikel de moeite waard? Klik hier om dit artikel te delen op social media. We zijn je dankbaar!


25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar. Ik schrijf overigens aan een nieuw boek: thriller, misdaad en de stad Almere. Lees hier meer daarover.

Actuele artikelen

Ben jij de 12.201
e
volger?

Advertentie (verbergen?)

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Het weer in Almere

Op dit moment
Actueel 7.2 ℃
Voelt als 4.1 ℃
Gemiddeld
Laagst -3.0 ℃ (07.09 uur)
Hoogst 9.0 ℃ (14.17 uur)

Bekijk actuele weer

Advertentie (verbergen?)

© Almere Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog