Verbindt je met ons!

niets meer
missen?

Politiek en gemeente

Plannen voor tientallen nieuwe sociale huurwoningen in Almere Poort

Impressie van het appartementencomplex

Plannen voor tientallen nieuwe sociale huurwoningen in Almere Poort

Begin april start Dudok Wonen met de bouw van een nieuw appartementencomplex in Almere Poort. Het complex, wat de naam De Driehoek krijgt, zal bestaan uit een gebouw bestaande uit 47 appartementen.

De helft van deze appartementen worden gebruikt voor het concept 'In Between Places': een woonconcept voor mensen die dringend behoefte hebben aan een tijdelijke woonruimte door bijvoorbeeld gedwongen verkoop van de woning, overlijden van ouders of een echtscheiding.

De andere woningen worden beschikbaar gesteld voor de reguliere woningzoekenden. Alle woningen vallen in de categorie 'sociale huur'.

Tijdelijke bewoning

De gemeente Almere heeft Dudok Wonen in 2017 gevraagd om een vorm van tijdelijke bewoning in Almere te realiseren voor woningzoekenden zonder een zorgindicatie en zonder urgentieverklaring. Dudok Wonen heeft hier naar eigen zeggen ervaring mee en vindt het belangrijk om hier aan mee te werken.

"Er zijn tal van persoonlijke omstandigheden waardoor iemand dringend tijdelijke woonruimte nodig heeft", vertelt Harro Zanting, directeur/bestuurder Dudok Wonen.

"De mensen die wij met dit concept een kans bieden, vallen anders tussen wal en schip in de onder druk staande woningmarkt. Zij hebben dringend tijdelijke huisvesting nodig, maar komen niet in aanmerking voor een urgentieverklaring. Met In Between Places en een goede intake door Dudok Wonen bieden we hen tijdelijk woonruimte van maximaal 2 jaar, zodat zij een stabiele basis hebben van waaruit zij hun leven weer op de rit kunnen krijgen", vervolgt Zanting.

Naar verwachting wordt het nieuwe appartementencomplex in de zomer van 2021 opgeleverd.


[Ad] Op de hoogte blijven van entertainment nieuws, uitgaan, amusement, restaurants en de Almeerse agenda? Volg dan BeleefAlmere op Facebook!


Sharing is caring!

Vond je het lezen van dit artikel de moeite waard? Klik hier om dit artikel te delen op social media. We zijn je dankbaar!


25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar. Ik schrijf overigens aan een nieuw boek: thriller, misdaad en de stad Almere. Lees hier meer daarover.

Actuele artikelen

Ben jij de 12.201
e
volger?

Advertentie (verbergen?)

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Het weer in Almere

Op dit moment
Actueel 7.2 ℃
Voelt als 4.1 ℃
Gemiddeld
Laagst -3.0 ℃ (07.09 uur)
Hoogst 9.0 ℃ (14.17 uur)

Bekijk actuele weer

Advertentie (verbergen?)

© Almere Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog