Verbindt je met ons!

niets meer
missen?

Politiek en gemeente

Gegevens van 4325 patiënten Flevoziekenhuis gelekt

Gegevens van 4325 patiënten Flevoziekenhuis gelekt

Er zijn gegevens van 4325 patiënten van het Flevoziekenhuis gelekt. Een zorgverlener van het Flevoziekenhuis zette de data op een USB-stick en verloor de USB-stick vervolgens op het naastgelegen parkeerterrein.

De vinder heeft voordat diegene de USB-stick terugbracht, eerst een kijkje genomen op de USB-stick. De gegevens bestaan uit namen, geboortedata, patiëntnummers en aantekeningen over botbreuken en behandelingen.

Volgens het Flevoziekenhuis wilde de zorgverlener buiten het ziekenhuis verder uitzoeken hoe de betreffende behandelingen aansloegen bij de patïenten.

Maatregelen

Het incident is inmiddels gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Of het incident gevolgen heeft voor de betreffende zorgverlener, wilde het Flevoziekenhuis niet zeggen.

Medewerkers mogen voortaan geen herleidbare persoonsgegevens meer op USB-sticks zetten, alhoewel het volgens het ziekenhuis vanaf komende zomer niet meer is toegestaan om data vanaf computers over te zetten op USB-sticks.

De patiënten van wie de informatie afkomstig was, zijn inmiddels door het Flevoziekenhuis op de hoogte gesteld.


[Ad] Op de hoogte blijven van entertainment nieuws, uitgaan, amusement, restaurants en de Almeerse agenda? Volg dan BeleefAlmere op Facebook!


Sharing is caring!

Vond je het lezen van dit artikel de moeite waard? Klik hier om dit artikel te delen op social media. We zijn je dankbaar!


25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar. Ik schrijf overigens aan een nieuw boek: thriller, misdaad en de stad Almere. Lees hier meer daarover.

Actuele artikelen

Ben jij de 12.201
e
volger?

Advertentie (verbergen?)

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Het weer in Almere

Op dit moment
Actueel 7.4 ℃
Voelt als 3.9 ℃
Gemiddeld
Laagst -3.0 ℃ (07.09 uur)
Hoogst 9.0 ℃ (14.17 uur)

Bekijk actuele weer

Advertentie (verbergen?)

© Almere Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog