Verbindt je met ons!

niets meer
missen?

Sport

Winnaars van Almeerse Sportverkiezingen 2019 bekend gemaakt

Winnaars Sportverkiezingen 2019 (foto door Maarten Feenstra)

Winnaars van Almeerse Sportverkiezingen 2019 bekend gemaakt

In een bomvol Topsportcentrum in Almere Poort zijn de winnaars bekend gemaakt van de Almeerse Sportverkiezingen 2019. Tijdens deze dertigste editie van het SNS Sportgala werden de sportman, sportvrouw, sportploeg, sporttalent, paralympische sporter, sportcoach, sportvrijwilliger en sportclub van het jaar verkozen voor hun uitzonderlijke prestaties in 2019.

Sergiño Dest en Lilian de Geus werden Almeers sportman en sportvrouw van het jaar. Ruim 1.400 Almeerders stemden naast de vakjury mee voor deze verkiezingen.

Winnaars

De volgende sporters, coach, ploeg, vrijwilliger en club hebben de Almeerse Sportverkiezingen 2019 gewonnen:

  • Sportvrouw: Lilian de Geus (windsurfen)
  • Sportman: Sergiño Dest (voetbal)
  • Sporttalent: Kim Kalee (baanwielrennen)
  • Paralympisch sporter: Bo Kramer (rolstoelbasketbal)
  • Sportploeg: HAVAS Heren 1 (handbal)
  • Sportcoach: Arno Portengen (voormalig coach HAVAS)
  • Sportvrijwilliger: Klaas Huttenga (Stichting Mountainbike & More/FRTCA)
  • Sportclub: Almere City FC (Almere & The City)

De prijzen voor de winnaars zijn dit jaar ontworpen door de Almeerse kunstenares Jill de Vries (Atelier de Ambachtelijke Korf).

Aanmoedigingsprijs G Sport

Dit jaar ontvingen Juan Andres de Koning en Frank Wessels als onderdeel van het EK ParaHockey team de aanmoedigingsprijs voor G Sporten. De Koning speelt bij de Almeerse Hockey Club en heeft met het Nederlandse team goud gewonnen op het EK ParaHockey in Antwerpen.

In de Championship-divisie behaalde Almeerder Frank Wessels brons met zijn team onder begeleiding van de Almeerse coach Martin de Koning. Met de Aanmoedigingsprijs G Sport wil de gemeente aandacht vestigen op verenigingen die iedereen een kans geven om te sporten en bewegen.

1400 keer gestemd

Almeerders konden dit jaar weer hun stem uitbrengen op de genomineerde sporters, coaches, ploegen, vrijwilligers en clubs. Er zijn ruim 1.400 stemmen uitgebracht.

De winnaars zijn bepaald aan de hand van de uitgebrachte stemmen van inwoners en die van de vakjury. Deze jury bestond dit jaar uit Martijn de Groot (journalist regionale omroep), Rudi Tuijn (directeur Sportservice Flevoland), Denise de Haan (ex-topsporter), René Maertens (manager Sport bij Echnaton / oud-raadslid) en Bram Ronnes (afdelingsmanager Onderwijs, Sport en Cultuur bij Gemeente Almere, voormalig Olympiër).

De Almeerse sportverkiezingen worden jaarlijks georganiseerd door Team Sport van de gemeente Almere. De avond werd gepresenteerd door Peter Heerschop.


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Sharing is caring!

Vond je het lezen van dit artikel de moeite waard? Klik hier om dit artikel te delen op social media. We zijn je dankbaar!

Reacties lezen


25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar. Ik schrijf overigens aan een nieuw boek: thriller, misdaad en Almere. Lees hier meer daarover.

Actuele artikelen

Advertentie (verbergen?)

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Het weer in Almere

Op dit moment
Actueel 5.3 ℃
Voelt als 1.3 ℃
Gemiddeld
Laagst 5.2 ℃ (01.17 uur)
Hoogst 7.1 ℃ (00.00 uur)

Bekijk actuele weer

Advertentie (verbergen?)

© Almere Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog