Almere is populair om in te wonen: van plek 18 naar 6
Verbindt je met ons!

niets meer
missen?

Politiek en gemeente

Almere is populair om in te wonen: van plek 18 naar 6

Almere is populair om in te wonen: van plek 18 naar 6

Almere is maar liefst twaalf plaatsen gestegen wanneer het gaat om populairste gemeenten om in te wonen. Daar waar Almere vorig jaar nog op plek achttien stond, staat de stad nu op de zesde plek.

Voor Amsterdammers die een woning in hun stad niet meer kunnen betalen, is Almere een prima alternatief. Almere ligt dan ook op een relatief korte afstand van Amsterdam waardoor Amsterdam nog prima te bereiken is.

Computermodel

De lijst is tot stand gekomen dankzij een computermodel van vastgoedbedrijf JLL die alle gemeenten vergeleek op basis van 37 verschillende kenmerken als demografische groei, prijzen van de woningen, bereikbaarheid en veiligheid.

Bovenaan de lijst staat Amsterdam, gevolgd door Utrecht, Delft, Amersfoort, Zwolle en Almere. De top-10 wordt verder gevuld met Haarlemmermeer, Arnhem, Groningen en Den Haag. 

Midden-Groningen blijkt het minst populairst om te wonen, gevolgd door Hoogeveen en Emmen wat vooral met de werkgelegenheid te maken zou hebben: inwoners uit deze gemeenten trekken naar studentensteden om daar een opleiding te volgen en keren vaak niet terug naar hun geboorteplaats.


[Ad] 😘 Valentijnskaartje versturen? Komende vrijdag is het Valentijnsdag! Klik hier om een kaartje te versturen. 😍


Sharing is caring!

Vond je het lezen van dit artikel de moeite waard? Klik hier om dit artikel te delen op social media. We zijn je dankbaar!


25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar. Ik schrijf overigens aan een nieuw boek: thriller, misdaad en Almere. Lees hier meer daarover.

Actuele artikelen

Advertentie (verbergen?)

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Het weer in Almere

Op dit moment
Actueel 6.9 ℃
Voelt als 2.9 ℃
Gemiddeld
Laagst 6.6 ℃ (06.55 uur)
Hoogst 12.5 ℃ (13.47 uur)

Bekijk actuele weer

Advertentie (verbergen?)

© Almere Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog
Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL)