Verbod op knalvuurwerk en vuurpijlen komt er dit jaar nog
Verbindt je met ons!

niets meer
missen?

Politiek en gemeente

Verbod op knalvuurwerk en vuurpijlen komt er dit jaar nog

Verbod op knalvuurwerk en vuurpijlen komt er dit jaar nog

Dit jaar nog komt er een landelijk verbod op knalvuurwerk en vuurpijlen. Dat bevestigen bronnen uit Den Haag aan BNR.

Aanleiding is de vele incidenten voorafgaande jaarwisselingen als misbruik, geweld richting hulpverleners waarbij vuurwerk wordt gebruikt, vandalisme en letselschade. Niet te vergeten is de overlast voor vele (huis)dieren. 

Al langer wordt er gepleit voor een verbod op knalvuurwerk. Een petitie op internet  waarin wordt gepleit voor het vuurwerkverbod, is al bijna een half miljoen keer ondertekend.

Gedeeltelijk verbod

Volgens BNR zou het gaan om een gedeeltelijk vuurwerkverbod: siervuurwerk mag nog wel worden afgestoken in Nederland. Ook het zogenoemde kindervuurwerk blijft in de verkoop.

Het plan voor het gedeeltelijke vuurwerkverbod wordt vrijdag besproken in de gemeenteraad.


Sharing is caring!

Vond je het lezen van dit artikel de moeite waard? Klik hier om dit artikel te delen op social media. We zijn je dankbaar!


25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar. Ik schrijf overigens aan een nieuw boek: thriller, misdaad en Almere. Lees hier meer daarover.

Actuele artikelen

Advertentie (verbergen?)

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Het weer in Almere

Op dit moment
Actueel 7.4 ℃
Voelt als 3.0 ℃
Gemiddeld
Laagst 6.6 ℃ (06.55 uur)
Hoogst 12.5 ℃ (13.47 uur)

Bekijk actuele weer

Advertentie (verbergen?)

© Almere Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog
Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL)