Aantal schoolverzuimers in 2019 opnieuw toegenomen in Almere
Verbindt je met ons!

niets meer
missen?

Politiek en gemeente

Aantal schoolverzuimers in 2019 opnieuw toegenomen in Almere

Foto: ROC Flevoland

Aantal schoolverzuimers in 2019 opnieuw toegenomen in Almere

Het aantal schoolverzuimers is vorig jaar opnieuw toegenomen, zo blijkt uit een jaarverslag dat woensdagmiddag is gepubliceerd.

In totaal kwamen er vorig jaar bij de gemeente 3818 meldingen binnen waarvan het in 1960 gevallen daadwerkelijk ging om schoolverzuim. Omgerekend is dat 1 op 57 leerlingen.

In 2018 waren er nog 'slechts' 1720 schoolverzuimers, dat jaar daarvoor was het aantal 1569. Almere kende vorig jaar 34.687 leerplichtigen in de leeftijd van 5 t/m 17 jaar.

Cijfers

Van de 3818  schoolverzuimers gingen er 974 uiteindelijk weer terug naar school na ingrijpen door een leerplichtambtenaar (bijvoorbeeld een waarschuwing).

Bij 1620 meldingen bleek er geen ingrijpen nodig doordat de school de melding in trok: met name waren dit meldingen vanuit ROC Flevoland die alleen nog maar meldingen mag maken na een eigen vooronderzoek waarbij vastgesteld is dat er sprake is van ongeoorloofd schoolverzuim.

Voor het overige deel van de schoolverzuimers zijn adviezen gegeven (73), bleek het verzuim achteraf geoorloofd (27), werd er een proces verbaal opgemaakt (89), is er een vrijstelling afgegeven (14) of kwam er een doorverwijzing naar hulpverlening (39).


[Ad] 😘 Valentijnskaartje versturen? Komende vrijdag is het Valentijnsdag! Klik hier om een kaartje te versturen. 😍


Sharing is caring!

Vond je het lezen van dit artikel de moeite waard? Klik hier om dit artikel te delen op social media. We zijn je dankbaar!

Reacties lezen


25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar. Ik schrijf overigens aan een nieuw boek: thriller, misdaad en Almere. Lees hier meer daarover.

Actuele artikelen

Advertentie (verbergen?)

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Het weer in Almere

Op dit moment
Actueel 7.4 ℃
Voelt als 3.3 ℃
Gemiddeld
Laagst 6.6 ℃ (06.55 uur)
Hoogst 12.5 ℃ (13.47 uur)

Bekijk actuele weer

Advertentie (verbergen?)

© Almere Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog
Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL)