Verbindt je met ons!

niets meer
missen?

Entertainment

Video: Voorstelling Club Catharsis op donderdag 6 februari te zien in Almere Haven

Afbeelding: aangeleverd

Video: Voorstelling Club Catharsis op donderdag 6 februari te zien in Almere Haven

Donderdag 6 februari wordt bij Corrosia in Almere Haven, Club Catharsis geopend door toneelgroep Echo en de Veenfabriek. 

Wanhopig door de leegte in haar bestaan gaat een vrouw op zoek naar erkenning en zingeving. Zij belandt in een mysterieuze club, een plek waar nachtmerries werkelijkheid worden en waar de lucht dik is van vervormde geluiden en vreemde muziek. Waar mensen, anders dan in het echte leven, intens leed juist omarmen in plaats van het te willen verdoven. Wat begint als een spel loopt gruwelijk uit de hand..

Podcast 'Radio Catharsis'

Bezoekers kunnen zich voorafgaand aan de voorstelling verdiepen in het thema met de podcast Radio Catharsis: in deze podcast gaat interviewer Oscar Kocken in gesprek met Lotte Dunselman van tgECHO, met psycholoog en auteur van onder andere Leren Lijden Martin Appelo, en met schrijver van het Zelfverwoestingsboek Marian Donner.

Centraal staat de thematiek van het vinden van loutering in lijden, de manieren waarop we lijden en hiermee omgaan, en de plek die lijden inneemt in onze huidige westerse maatschappij.

Positieve recensies

De voorstelling werd eerder door verschillende media positief gerecenseerd. "Deze voorstelling is vernieuwend. Een aanrader voor iedere theaterliefhebber die uitgekeken is op brave toneelstukken. Muziek van John van Oostrum is de kers op de thriller taart die Club Catharsis is", valt te lezen in Theaterparadijs die de voorstelling beoordeelde met 3 van de 5 sterren.

Ook NRC is met hetzelfde aantal gegeven sterren enthousiast: "Het stuk roept boeiende vragen op over de verwevenheid van andermans leed en entertainment, en onze collectieve verslaving aan drama."

Over Toneelgroep ECHO en De Veenfabriek

Toneelgroep ECHO uit Arnhem beweegt zich tussen verschillende disciplines in. Hun werk is een kruising van beeldend- en bewegingstheater, performance en nieuw Nederlands teksttheater. Aan de basis van alle voorstellingen staat hun persoonlijke zoektocht naar hoe zich te verhouden tot het ogenschijnlijk maakbare leven. ECHO is punk-poëtisch, absurdistisch, activistisch en eigentijds.

De Veenfabriek creëert met muziek, theater, beeldende kunst, wetenschap, gastronomie, de actualiteit en persoonlijke verhalen interdisciplinaire ervaringen, waarin alle zintuigen worden aangesproken. Er wordt vertrokken vanuit nieuwsgierigheid en bewondering voor de mens die de poging waagt en het goede nastreeft.

Kaarten voor Club Catharsis zijn verkrijgbaar via de website van Corrosia.

Video


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Sharing is caring!

Vond je het lezen van dit artikel de moeite waard? Klik hier om dit artikel te delen op social media. We zijn je dankbaar!


25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar. Ik schrijf overigens aan een nieuw boek: thriller, misdaad en de stad Almere. Lees hier meer daarover.

Actuele artikelen

Ben jij de 9.903
e
volger?

Advertentie (verbergen?)

#HeelHollandPuzzelt

Video

#HeelHollandPuzzelt - Video 3

door Ebru UmarDo 02 april 2020

Video

#HeelHollandPuzzelt - Video 2

door Ebru UmarWo 01 april 2020

Video

#HeelHollandPuzzelt - Video 1

door Ebru UmarDi 31 maart 2020

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Het weer in Almere

Op dit moment
Actueel 14.4 ℃
Voelt als 13.8 ℃
Gemiddeld
Laagst 4.8 ℃ (06.32 uur)
Hoogst 14.4 ℃ (10.34 uur)

Bekijk actuele weer

Advertentie (verbergen?)

© Almere Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog