Inschrijfgeld WoningNet verlaagd naar 20 euro
Verbindt je met ons!

niets meer
missen?

Politiek en gemeente

Inschrijfgeld WoningNet verlaagd naar 20 euro

Inschrijfgeld WoningNet verlaagd naar 20 euro

Het tarief om ingeschreven te staan op WoningNet is verlaagd van 25,50 naar 20 euro. Dat meldt het college.

Volgens het college is de wijziging al op 1 januari ingegaan. Via WoningNet kan worden gezocht naar een woning in Almere, onder meer via lotingen.

"In 2018 is het aantal woningzoekenden fors toegenomen en zijn de kosten van Woningnet iets gedaald. Dit geeft aanleiding tot verlaging van het inschrijfgeld, zodat de inschrijfgelden weer voldoende zijn om de kosten te dekken", aldus het college over de reden van de verlaging.

Toename woningzoekenden

Door de toename van het aantal ingeschreven woningzoekenden (verhoging van de baten) en de verlaging van de kosten van Woningnet (verlaging van de lasten) is in 2018 en 2019 een overschot ontstaan op de begroting van het woonruimteverdeelsysteem voor sociale huurwoningen.

Het overschot is gestort in een reserve om tegenvallers in de toekomst op te vangen. De reserve zal dit jaar worden gebruikt voor de investeringskosten van Woningnet als gevolg van substantiële aanpassingen in de Huisvestingsverordening.

Door de verlaging van het inschrijfgeld zullen er volgens het college vanaf dit jaar geen overschotten meer ontstaan. "Mocht op enig moment toch een overschot ontstaan, dan zullen wij onderzoeken of ook het jaarlijks te betalen herhalingsinschrijfgeld van woningzoekenden verlaagd kan worden", aldus het college.


[Ad] Kom je ook naar onze bingo op zondag 9 februari? Reserveer snel, vol is vol! - Klik hier voor meer informatie


Sharing is caring!

Vond je het lezen van dit artikel de moeite waard? Klik hier om dit artikel te delen op social media. We zijn je dankbaar!

Reacties lezen


25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar. Ik schrijf overigens aan een nieuw boek: thriller, misdaad en Almere. Lees hier meer daarover.

Actuele artikelen

Advertentie (verbergen?)

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Het weer in Almere

Op dit moment
Actueel 7.1 ℃
Voelt als 2.9 ℃
Gemiddeld
Laagst 6.6 ℃ (06.55 uur)
Hoogst 12.5 ℃ (13.47 uur)

Bekijk actuele weer

Advertentie (verbergen?)

© Almere Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog
Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL) Sale (NL)