Verbindt je met ons!

Deals via Almere Nieuws

Samen met onze partners hebben wij een aantal deals beschikbaar welke mogelijk interessant zijn voor jou als lezer! Klik op 'meer informatie' om doorgeschakeld te worden naar onze partner.

- Philips Hue slimme verlichting Startpakket t.w.v. €304,75 bij Energiecadeau XL

Aangeboden door Vattenfall

Meer informatie


- 10% korting op nieuwe abonnementen bij Denksport - natuurlijk ook losse uitgaven verkrijgbaar!

Aangeboden door Denksport

Meer informatie


- De beste hotels, de beste deals!

Aangeboden door Hotels.nl

Meer informatie


- Sluit nu jouw reisverzekering af via OHRA: ga goed voorbereid op reis! -

Aangeboden door OHRA

Meer informatie


- Alle aanbiedingen in 1 app!

Aangeboden door Reclamefolder

Meer informatie


- De beste Sim Only Deals speciaal voor jou, je kunt zelf samenstellen!

Aangeboden door Simpel

Meer informatie


- 10% korting op je nieuwe bril bij Charlie Temple!

Aangeboden door Charlie Temple

Meer informatie


- Een uniek assortiment in de winkels van RataPlan!

Aangeboden door RataPlan

Meer informatie


- Vijf euro korting op je eerste bestelling bij Picnic!

Aangeboden door Picnic

Meer informatie

niets meer
missen?

Columns

Column: Vriendschappen

Column: Vriendschappen

Om eerlijk te zijn heb ik maar een handje vol vrienden. Daar heb ik bewust voor gekozen. Hoe vaak hoor je immers niet dat iemand weer eens is gebruikt of dat iemand vooral een eenzijdig gevoel heeft bij een bepaalde vriendschap? Dat heb ik ook ervaren in het verleden. Ik weet precies wat ik aan dit handje vol vrienden heb en ik kan je vertellen: het zijn èchte vrienden.

Vrienden die letterlijk dag en nacht voor mij klaar staan. Toen het ooit slecht ging met de relatie, werd ik dezelfde avond nog opgehaald om de gedachte te verzetten. Zit ik in geldnood? Dan kan ik binnen no-time geld lenen - natuurlijk wel met heldere afspraken wat ik zelf ook natuurlijk zou doen. Ben ik ziek? Dan zijn er vrienden die mijn hond willen uitlaten, de boodschappen willen doen. Daar ben ik de afgelopen weken door mijn gezondheid zeker dankbaar voor geweest. Andersom zou ik natuurlijk exact hetzelfde doen. Niet te vergeten is dat ruzies natuurlijk ook horen bij vriendschap, zonder ruzies heb je geen goede vriendschap.

Met bepaalde familieleden heb ik bewust gebroken omdat het niet klikt. Geforceerd contact werkt nooit, zelfs niet wanneer het bloedverwanten zijn. Als het om het begrip 'kennissen' gaat, heb ik er wèl een heleboel: kennissen zie ik als personen die je ook redelijk vaak ziet en spreekt, maar geen onderwerpen bespreekt die dichtbij komen. Tussen kennissen en vrienden zit een groot verschil. Op vrienden kun je bouwen en kennissen niet. Gelegenheidsmensen.

Met mijn vrienden onderneem ik natuurlijk ook leuke activiteiten naast het de hele dag door praten via WhatsApp: naar de bioscoop, samen shoppen maar ook gewoon gezellig bij elkaar op de bank zitten. Er hoeft niet eens een zinnig gesprek gevoerd te worden. Vrienden zijn ook 'de hele wereld' voor mij, daar waar ik zakelijk keihard ben. Ik doe alles voor vrienden en hecht er waarde aan om vriendschappen zo veel mogelijk invulling te geven.

Zo heb ik afgelopen week eindelijk iets gevonden waar ik al langer naar zocht: een vriendenboekje voor volwassenen. Hartstikke leuk. De nostalgie van vroeger en een stuk volwassener qua inhoud. Zo kunnen vrienden wat serieuzere informatie daarin zetten in plaats van de kinderachtige vragen uit het vriendenboekje in de jeugd. Vele kennissen (dus geen vrienden) vroegen ook direct waar ik dit vriendenboekje had gekocht, het blijkt dus dat ik niet de enige ben die dit een verrijking in zijn leven zou vinden. Het vriendenboekje is te bestellen op Bol.com, ik vond het mijn geld meer dan waard want ik zie het als een verrijking voor de vriendschappen die ik heb. Zo bouw je ook herinneringen op.

Het 'gekke' is dat er twee vrienden tussen zitten die ik maar een aantal keren per jaar zie. Zo heb ik een vriend die op een cruiseschip werkt en maar beperkt in Nederland is - deze jongen ken ik al sinds 2007 en weet praktisch alles over mij. Nog een andere vriendin die ik graag bij haar naam noem, Ebru Umar, zie ik niet vaak. Wel praten wij bijna dagelijks met elkaar en heeft zij ook invloed op mij als één van de weinigen. Adviezen neem ik negen van de tien keer direct over. Een warm mens, alhoewel velen door haar columns een verkeerd beeld creëren over Ebru. Wij lijken op elkaar. Natuurlijk heb ik ook vrienden die ik wèl vaak zie. Zo heb ik een vriendin die praktisch hetzelfde is als ik: zelfs haar interieur is nagenoeg identiek aan van dat van mij. Zij is een kopie van mijzelf en noemt mij de aangetrouwde homo. Ik keur het goed. Wij zijn tevens collega's waardoor wij elkaar bijna dagelijks zien en zorgen voor elkaars motivatie.

Tot slot heb ik nog twee vrienden die ouder zijn dan 50: de één heeft ongeveer de leeftijd van mijn oma terwijl ik met hem om ga alsof het een leeftijdsgenoot is. Ergens vind ik dat bizar maar onwijs tof. De ander is een vrouw waar ik ook op zakelijk gebied mee samenwerk - tevens zie ik dat als een enorme verrijking voor deze vriendschap.

Komende tijd ga ik heerlijk aan de slag met mijn vriendenboekje, ik kan niet wachten om de foto's te zien die er in worden geplakt want natuurlijk is er ook plaats voor een foto door diegenen die er in mogen schrijven. Heerlijk nostalgisch. 

Max Joling - Columnist


[Ad] Kapsalon Bibob in Almere Buiten - mogen wij jouw haar laten stralen voor de feestdagen? Klik hier voor meer informatie


Sharing is caring!

Vond je het lezen van deze column de moeite waard? Klik hier om deze column te delen op social media. We zijn je dankbaar!


26-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar.


Actuele artikelen

Ben jij de 34.655e volger?

24,606
4,768
5,096
47
138
0

Deals en tips voor jou..

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Advertentie

Het weer in Almere

Bekijk actuele weer

Vacatures (62)

Administratief medewerker - Almere (Flevoland)
Voor een organisatie in Almere Stad ben ik op zoek naar een datatypiste, ofwel administratief (..)

bekijk vacature

Laboratory Technican - Lelystad (Flevoland)
In deze functie ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van proeven en het rapporteren van (..)

bekijk vacature

Administratief medewerker - Almere (Flevoland)
Voor Top Employer Leaseplan zijn wij per direct op zoek naar een Administratief (..)

bekijk vacature

Callcentermedewerker inbound - Lelystad (Flevoland)
Wil jij bijdragen aan de strijd tegen het corona virus als parttime Callcenter Medewerker bij GGD (..)

bekijk vacature

Medewerker Teststraat GGD - Lelystad (Flevoland)
Medewerker Teststraat GGD Flevoland 24-40 uurWil jij dolgraag een bijdrage leveren in (..)

bekijk vacature

Logistiek Medewerker - Lelystad (Flevoland)
Als Logistiek Medewerker bij Inditex in Lelystad speel je een belangrijke rol. Jij zorgt ervoor (..)

bekijk vacature


Alle 62 vacatures bekijken? Klik hier voor het overzicht!

© Almere Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog