Het eerste IbbA-huis in Nobelhorst Almere is een feit. Donderdagmiddag is het huis van Jeroen Boot, Ibba-Bouwer van het eerste uur, opgeleverd. Wethouder Henk Mulder kwam de trotse zelfbouwer persoonlijk feliciteren met zijn droomhuis.

In het najaar van 2014 heeft de wethouder samen met Jeroen en enkele andere IbbA-zelfbouwers symbolisch de eerste steen neergelegd om de start bouw van de IbbA-huizen in Nobelhorst te vieren. Jeroen kocht de IbbA-kavel 2 jaar geleden en ontwierp en bouwde vervolgens zelf zijn droomhuis met hulp van IbbA.

ďIk ben zelf mijn ideale huis gaan schetsen en dit heeft de architect voor mij vertaald naar een schitterend ontwerp. Ze heeft mijn ideeŽn nog beter gemaaktĒ, aldus Jeroen Boot.

IbbA

IbbA staat voor Ik bouw betaalbaar in Almere en maakt het voor starters mogelijk hun eigen huis te bouwen. IbbA bouwers lenen wat ze kunnen lenen voor hun hun zelfbouwhuis, de rest werd aangevuld vanuit de IbbA-Starterslening.

DSCN2061 (1) DSCN2052

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit entertainment