In de Schapenmeent hielden agenten twee mannen aan, omdat zij mogelijk betrokken waren bij een poging tot inbraak. De politie reageerde donderdagmiddag 7 augustus op een melding van een alerte getuige.

Rond 13.00 uur kreeg de politie melding van een getuige die zag dat twee mannen zich verdacht ophielden bij de toegangsdeur van een woning aan de Schapenmeent. De getuige belde direct de politie. Agenten waren snel ter plaatse en konden daar een 21-jarige man uit IJsselstein en een 22-jarige man uit Almere aanhouden.

Uit onderzoek bleek dat de twee mannen vermoedelijk op zoek waren naar pinpassen die zij op de naam van de bewoonster hadden aangevraagd. De verdachten hadden reeds voorwerk verricht. Ze hadden de bewoonster een aantal dagen daarvoor al telefonisch gesproken en getracht persoonlijke informatie te ontfutselen. Recherche heeft de zaak in onderzoek.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit 112