Tip — deze week 10 nieuwe vacatures in Almere!
Opzoek naar een nieuwe uitdaging in Almere en omstreken (Huizen, Hilversum, Lelystad)? Neem dan eens een kijkje op onze vacaturepagina.

Op maandag 10 maart heeft wethouder Ineke Smidt (Participatie, Zorg en Inkomen) de Week van het Geld geopend bij basisschool De Caleidoscoop in Almere Stad.

Deze week is de Week van het Geld. Doel van de week is om basisschoolleerlingen te leren omgaan met geld. In Almere hebben alle basisscholen voorafgaand aan de ‘Week van het Geld’ gratis lespakketten ontvangen, bestaande uit De Geldkoffer of Het Geld Examen, De Klasse!Kas en het voorleesboekje ‘Meneer Beer’. Tijdens deze week worden er op veel scholen in het hele land activiteiten georganiseerd die kinderen op een leuke manier leren omgaan met geld.

Gemeente Almere vindt het van groot belang dat kinderen al jong financieel bewust zijn, want zo wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. Tijdens de Week van het Geld zijn er activiteiten voor kinderen en volwassenen, zoals een gratis toneelvoorstelling (op vrijdag 14 maart om 16.00 uur) voor kinderen en hun ouders, informatiestands in de Nieuwe Bibliotheek en een promotieteam op de markt op woensdag 12 maart met onder andere een Geld Quiz.

Voorlichting schuldhulpverlening

Schuldhulpverlening heeft meer effect als dit ‘breed’ wordt aangepakt. Daar werkt de gemeente Almere aan met een voorlichtingscampagne in lokale dagbladen en via videoboodschappen op schermen in gezondheidscentra en op internet.

Meer informatie over de Week van het Geld of over schuldhulpverlening via de website: www.weekvanhetgeld.nl of op www.almere.nl/plangroep


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige redacteur die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit entertainment