Tip — deze week 12 nieuwe vacatures in Almere!
Opzoek naar een nieuwe uitdaging in Almere en omstreken (Huizen, Hilversum, Lelystad)? Neem dan eens een kijkje op onze vacaturepagina.

Met als doel een veilige en gastvrije omgeving te creëren, voerde de gemeente Almere op vorige week vrijdag en afgelopen donderdag samen met de partners Douane, NVWA, politie, de Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek (OFGV) en het RIEC een integrale controle uit bij meerdere horecabedrijven in het centrum van Almere Stad.

Deze controle is volgens de gemeente een belangrijke stap in het waarborgen van de naleving van regelgeving en het ondersteunen van ondernemers in de stad.

Bij de controles zijn onder andere overtredingen op het gebied van brandveiligheid geconstateerd. Denk daarbij aan gebreken aan de elektra, onjuiste aanduiding van vluchtroutes, ontbreken van goedgekeurde brandblussers en -haspels.

Ook was bij sommige ondernemingen de hygiëne niet op orde. Zo zijn er muizenkeutels aangetroffen in de keuken, was de vloer spekglad door vet en was er geen werkende vetafscheider. Tevens waren enkele horecavergunningen niet op orde of werd niet voldaan aan de voorwaarden van die vergunning en bij enkele ondernemingen waren personen werkzaam met een uitkering of zonder werkvergunning.  

De betrokken instanties treffen passende maatregelen.

Preventieve integrale controles

De gemeente Almere voert regelmatig preventieve integrale controles uit, in nauwe samenwerking met veiligheidspartners. Deze controles zijn gericht op het waarborgen van een veilige en gastvrije omgeving voor zowel ondernemers als bezoekers. Er wordt gecontroleerd op diverse zaken, waaronder naleving van brandveiligheidsnormen, het schenken van alcohol aan minderjarigen, geluidsniveaus en het naleven van de voorwaarden van horecavergunningen.  

In het algemeen hadden de bezochte horecabedrijven deze zaken op orde. De gemeente bedankt de bedrijven voor de medewerking aan de controle. De gemeente waardert de inzet van onze horecabedrijven en zijn ervan overtuigd dat door samenwerking en open communicatie, zij samen kunnen werken aan een veilige en aantrekkelijke horeca in Almere. 


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige redacteur die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.