Tip — deze week 15 nieuwe vacatures in Almere!
Opzoek naar een nieuwe uitdaging in Almere en omstreken (Huizen, Hilversum, Lelystad)? Neem dan eens een kijkje op onze vacaturepagina.

Ben je aan het overwegen om een vrachtwagen te leasen, maar weet je nog niet precies waar je op moet letten? Het leasen van een vrachtwagen kan een slimme en kostenefficiënte keuze zijn, vooral als je flexibiliteit en financiële zekerheid wilt.

In dit artikel delen we drie praktische tips om je op weg te helpen bij het maken van de juiste keuze. Want soms is een vrachtwagen leasen voor de verdere groei van je bedrijf een betere keuze, dan wanneer je direct een hoop geld moet uitgeven om een vrachtwagen aan te schaffen. Zo betaal je namelijk maandelijks een vast bedrag en hoef je ook niet bang te zijn voor onvoorziene kosten zoals onderhoud en reparatie.

Kies het juiste leasecontract

Het ene leasecontract is het andere niet. Bij operational lease huur je de vrachtwagen in feite, terwijl je bij financial lease de vrachtwagen na verloop van tijd kunt overnemen. De operational lease is vaak aantrekkelijk vanwege de vaste maandlasten, terwijl de financial lease meer flexibiliteit biedt. Welke optie voor jou het meest geschikt is, hangt af van jouw financiële situatie en toekomstplannen.

Dit geldt natuurlijk niet alleen voor het leasen van een vrachtwagen, maar ook voor een hoogwerker leasen als schildersbedrijf zodat het personeel niet iedereen een steiger hoeft op te bouwen en hoeft af te breken. Dit scheelt namelijk een hoop tijd en uiteindelijk ook geld.

Houd rekening met alle extra kosten

Leasen is meer dan alleen een maandelijkse betaling voor het gebruik mogen maken van je nieuwe vrachtwagen. Verborgen kosten kunnen er namelijk voor zorgen dat het een stuk duurder is dan je op voorhand had gedacht. Daarom is het ook belangrijk om goede afspraken te maken en ervoor te zorgen dat je zo min mogelijk onverwachte kosten kunt krijgen. Dat is vaak ook de reden waarom veel mensen kiezen voor een all-in lease, zodat ze alleen nog maar hoeven te tanken of de laden en dus precies weten wat de maandelijkse kosten zijn.

Dit mag dan misschien per maand wel een stukje duurder zijn, maar als ondernemer is het ook prettig dat je precies weet wat er uiteindelijk aan kosten uitgaan. Je zit er namelijk niet op te wachten dat je aan het einde van de maand nog een flinke rekening van de garage krijgt omdat de vrachtwagen voor onderhoud is weggeweest.

Kies de juiste leasemaatschappij

Een goede leasemaatschappij is meer dan alleen een leverancier van vrachtwagens. Het is belangrijk dat je een partner hebt die je kunt vertrouwen. Een goede klantenservice, duidelijke contracten en positieve ervaringen van anderen zijn belangrijke onderdelen van een betrouwbare leasemaatschappij. Je wilt namelijk niet dat je straks met problemen bij ze aanklopt en het allemaal moeilijk is om bijvoorbeeld vervangend vervoer te krijgen.

Nu is dit in het geval van een auto niet zo heel groot probleem, maar wanneer je als bedrijf afhankelijk bent van een vrachtwagen, dan kan het niet zo zijn dat je dagen of zelfs weken moet wachten op vervanging of vervanging die niet te vergelijken is met je huidige vrachtwagen.


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige redacteur die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.