Tip — deze week 15 nieuwe vacatures in Almere!
Opzoek naar een nieuwe uitdaging in Almere en omstreken (Huizen, Hilversum, Lelystad)? Neem dan eens een kijkje op onze vacaturepagina.

Ga je binnenkort even lekker op vakantie? Dan is het wel fijn dat alles goed geregeld is toch? Vooral wanneer je met het vliegtuig gaat, wil je allereerst op tijd zijn, maar er ook zeker van zijn dat je alles bij je hebt. Dat is ook de reden waarom wij adviseren om te zorgen dat je minimaal een dag of 5 voordat je daadwerkelijk vertrekt alvast voorzichtig begint met je koffer. Kom je dan tot de ontdekking dat je nog iets mist, dan kun je dit nog even snel in de winkel halen of gewoon online bestellen.

Ook kan het zijn dat je erachter komt dat je koffer niet meer goed is. Nieuwe koffers kopen doe je gemakkelijk online tegenwoordig, maar het is wel handig om dit op tijd te weten. Aangezien de meesten de koffers een jaar op zolder hebben staan en er dus ook niet naar omkijken, komen we er pas op het allerlaatste moment achter.

Zorg voor een goede planning

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg ervoor dat je ruim van tevoren je vlucht en accommodatie boekt. Zo voorkom je stress en teleurstellingen op het laatste moment. Vooral wanneer je op je werk al weet wanneer je vakantie hebt. Ook heeft dit als voordeel dat je alle keuze hebt en vaak ook nog profiteert van vroegboekkorting.

Helemaal wanneer je in de vakantieperiode gaat is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je op tijd boekt. Zo voorkom je dat straks alle mooie accommodaties voor je neus worden weggekaapt.

Check de bagageregels van de luchtvaartmaatschappij

Elke luchtvaartmaatschappij hanteert verschillende regels omtrent bagage. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de regels voor jouw vlucht, zodat je niet voor verrassingen komt te staan op het vliegveld. Vooral tegenwoordig, waarbij de ene maatschappij wel geld in rekening brengt voor je handbagage koffer en de ander niet.

Let daarom bij het kopen van handbagage koffers ook goed op het formaat. Niet iedere koffer is qua formaat hetzelfde en ook niet iedere maatschappij hanteert dezelfde regels. Is je koffer te groot, dan wordt deze gezien als ‘normale’ koffer en betaal je dus ook een ander tarief.

Maak gebruik van online inchecken

Bespaar tijd en moeite door online in te checken. Hiermee ontloop je lange wachtrijen op de luchthaven en kun je rustig naar je gate gaan. Daarnaast geeft het je ook de mogelijkheid om alvast een stoel te reserveren. 

Vooral wanneer je met meerdere personen op vakantie gaat is het aan te raden om dit te doen. Nu moet je er wel rekening mee houden dat je hier voor moet betalen, maar doe je het niet, dan loop je dus het risico dat je naast een vreemde komt te zitten.

Wees op tijd op de luchthaven

Voorkom stress door ruim op tijd op de luchthaven aanwezig te zijn. Zo heb je voldoende tijd om door de douane te gaan en rustig naar je gate te wandelen. 

Vooral wanneer je ook nog een flink stuk moet rijden voordat je bij de luchthaven bent, is het handig om even een uurtje extra speling te hebben. Stel dat er onderweg iets gebeurt, dan hoef je niet bang te zijn dat je de vlucht mist.


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige redacteur die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.