Tip — deze week 15 nieuwe vacatures in Almere!
Opzoek naar een nieuwe uitdaging in Almere en omstreken (Huizen, Hilversum, Lelystad)? Neem dan eens een kijkje op onze vacaturepagina.

Ben je van plan om een nieuwe zorgverzekering te kiezen? Dan kan dat als gezin best lastig zijn. Waar moet je precies rekening mee houden? Welke zorg verwacht je dat iedereen nodig heeft? Of hebben jullie na verwachting helemaal geen specifieke zorg nodig?

Deze vragen bepalen de keuze tussen een aparte verzekering voor iedereen of juist een gezinsverzekering. In dit artikel lees je er meer over. Lees dus snel verder. 

Wat is een zorgverzekering voor het gezin?

Met een gezin heb je vaak te maken met veel administratie. Helemaal als het gaat om de zorgverzekeringen. Maar wist je dat je net als met bijvoorbeeld een telefoonverzekering, ook je zorgverzekering kunt combineren met het hele gezin? Een zorgverzekering voor het gezin betekent dat jij, je partner en je kinderen samen op één polis staan. Het voordeel hiervan is dat je alles op één plek hebt.

Het kan soms goedkoper zijn, maar dat hangt af van hoeveel zorg jullie nodig hebben. Als je dus gaat overstappen van zorgverzekering is het zeker een goed idee om hier naar te kijken. 

Partner meeverzekeren op zorgpolis?

Ben je getrouwd of woon je samen? Dan kun je vaak je partner bij jou op de polis zetten. Dat betekent ook direct dat je samen dezelfde zorgverzekering hebt. Als je allebei geen speciale zorgbehoefte hebt kan dat heel handig zijn, maar als je allebei andere wensen hebt, kun je beter ieder een eigen zorgverzekering nemen.

Maar als er verder geen speciale zorgbehoeftes zijn, is een gezamenlijke zorgpolis een hele goede optie. Daarnaast scheelt het ook veel extra administratie en rompslomp. Je krijgt namelijk dan nog maar één polis en één factuur. 

Kinderen meeverzekeren bij zorgverzekering

Als je kinderen hebt die nog geen 18 jaar zijn, dan zijn ze gratis meeverzekerd op de polis van een van de ouders. In de meeste gevallen kun je het kind het beste op de polis van de ouder met de meest uitgebreide dekking zetten. 

Denk bijvoorbeeld aan:

  • Hebben je kinderen een bril of beugel nodig?
  • Welke ouder heeft de meest uitgebreide verzekering?
  • Welke zorg verwachten jullie voor de kinderen nodig te hebben?

Door dit soort vragen te stellen, kun je de juiste keuze maken voor de zorgverzekering voor je gezin.

Zorgverzekering voor het gezin of apart

Bij het kiezen van een zorgverzekering is het belangrijk om te kijken wat iedereen nodig heeft. Als niemand echt een specifieke zorgbehoefte nodig heeft, kan het heel interessant zijn om een gezinszorgverzekering te nemen. Maar als er wel een specifieke zorgbehoefte is bij een gezinslid, dan kun je beter iedereen op een eigen zorgverzekering zetten. 

Daarnaast kan een zorgverzekering voor iedereen samen goedkoper zijn dan als je voor iedereen een eigen zorgverzekering regelt, maar dat is lang niet altijd zo. Genoeg reden dus om elk jaar weer even om tafel te gaan zitten om te kijken wie welke zorg nodig heeft en daar je beslissing op baseren.

Vergelijk daarnaast ook ieder jaar de verschillende opties, zodat je elk jaar de beste zorgverzekering hebt voor de beste prijs.


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige redacteur die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.