Tip — deze week 15 nieuwe vacatures in Almere!
Opzoek naar een nieuwe uitdaging in Almere en omstreken (Huizen, Hilversum, Lelystad)? Neem dan eens een kijkje op onze vacaturepagina.

Een nieuwe winterjas kopen lijkt niet lastig. Het aanbod is groot, waardoor er voor iedereen wel eentje tussen zit. Toch is het vaak een stuk lastiger dan mensen op voorhand verwachten. Loop je te hard van stapel? Dan bestaat de kans dat je al snel spijt krijgt van de jas die je koopt.

Wij helpen je graag om dit te voorkomen. Daarom lichten we hier 5 fouten uit die je vooral niet moet maken bij het kopen van een winterjas. 

1. Je te veel door de laatste trends laten leiden

Iedere winter zijn er nieuwe trends voor een heren winterjas. Als je op zoek bent naar een nieuwe jas, laat jij je hier misschien door leiden. Dit is op zich logisch, want je wilt waarschijnlijk een winterjas kopen die ‘in’ is. Besef je alleen wel dat winterjassen vaak langer dan één seizoen meegaan.

 Een jas die nu in de mode is, is dat volgend jaar waarschijnlijk niet meer. Je trekt hem dan misschien niet meer aan en dat is zonde van je geld. Koop daarom liever een winterjas die (iets) minder modegevoelig is.

2. Niet naar de voering kijken

Omdat je een winterjas vooral op koude dagen aan hebt, moet hij lekker warm zijn. Sommige mannen denken dat dit voor een dikke jas standaard geldt, maar dat is niet het geval.

Dit hangt namelijk van de voering af. Je komt ongetwijfeld jassen met dons en kunstvezel tegen. Dons is lekker warm, maar wordt zwaar als het nat wordt. Kunstvezel is op zijn beurt iets minder warm, maar kan ook beter tegen regen. 

3. Geen rekening houden met de lengte

Bij het kopen van een nieuw winterjas houden veel mannen geen rekening met de lengte. Zonde, want het is geen pretje om op koude dagen een (te) korte jas te dragen. Er kan dan makkelijker koude lucht onder je jas komen en deze ‘tocht’ is bijzonder vervelend. Koop daarom een winterjas die op of net over je kont valt.

Ga ook altijd even zitten als je de jas aan hebt. Komt je rug hierdoor deels bloot te liggen? Dan is de winterjas te kort.  

4. De jas passen zonder ‘dikke’ kleding eronder

De meeste mannen gaan al in de zomer of herfst op zoek naar een winterjas. Slim, maar er schuilt ook een gevaar in. De kans is namelijk groot dat je tijdens het passen een T-shirt draagt. Zo’n kledingstuk is veel minder dik dan de heren trui die je in de winter draagt.

Zit de jas nu al strak? Koop hem dan eventueel een maatje groter. Je voorkomt zo dat de jas straks niet past als je dikke(re) kleding draagt. 

5. Alleen naar de prijs kijken

Winterjassen zijn niet goedkoop. Daarom is het logisch dat je naar de prijs kijkt. Laat dit alleen nooit doorslaggevend zijn voor je keuze. Een goedkope winterjas is vaak van mindere kwaliteit. Hij houdt je lichaam minder goed warm en heeft  bovendien en minder lange levensduur. Investeer daarom liever wat meer in een goede winterjas.


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige redacteur die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.