Tip — deze week 12 nieuwe vacatures in Almere!
Opzoek naar een nieuwe uitdaging in Almere en omstreken (Huizen, Hilversum, Lelystad)? Neem dan eens een kijkje op onze vacaturepagina.

Een zorgverzekering kiezen is iets waar je niet elke dag mee bezig bent. Toch is het goed om er af en toe bij stil te staan of je huidige verzekering nog wel bij je past.

Misschien zijn je behoeften veranderd of wil je gewoon wat geld besparen. Het overstappen van zorgverzekering is makkelijker dan je denkt. Je kan elk jaar opnieuw kiezen voor een andere zorgverzekeraar die beter aansluit op wat jij nodig hebt.

Wanneer overstappen handig kan zijn

Je zorgverzekering bepaalt voor een groot deel wat je zelf moet betalen voor zorg. Het kan daarom goed zijn om te kijken of een andere aanbieder een betere optie heeft. Dit kan bijvoorbeeld als je verwacht meer zorg nodig te hebben in het komende jaar. Of misschien wil je overstappen omdat een andere zorgverzekeraar een lagere premie biedt voor vergelijkbare dekking.

Als je wil weten wat er bij het overstappen van zorgverzekering komt kijken, dan kun je bij Menzis eenvoudig alle stappen vinden om over te stappen. Je kunt dan nagaan of hun aanbod beter bij je past.

Aanvullende zorgverzekering overwegen

Soms biedt de basisverzekering niet genoeg dekking voor de zorg die jij nodig hebt. In dat geval is een aanvullende zorgverzekering een goede optie. Hiermee kun je bijvoorbeeld extra kosten voor fysiotherapie, brillen of tandarts vergoed krijgen. Deze kosten kunnen flink oplopen als je geen aanvullende dekking hebt.

Het afsluiten van een aanvullende zorgverzekering bij Menzis geeft je de mogelijkheid om zelf te bepalen voor welke extra zorg je gedekt wilt zijn. Dit is vooral handig als je specifieke zorg verwacht die buiten de basisverzekering valt.

Vergeet de kleine lettertjes niet

Een zorgverzekering overstappen of een aanvullende verzekering kiezen lijkt in eerste instantie makkelijk. Toch is het verstandig om je goed in te lezen in de polisvoorwaarden. Wat precies wordt vergoed en tot welke bedragen kan per verzekeraar en verzekering verschillen. Zo voorkom je verrassingen achteraf.

Daarom is het ook slim om goed na te denken over je eigen zorgbehoeften. Ben je iemand die regelmatig naar de fysiotherapeut gaat? Of verwacht je kosten voor de tandarts? Dit zijn vragen die je jezelf moet stellen voordat je een zorgverzekering kiest of overstapt.

Tijdig actie ondernemen

Overstappen naar een nieuwe zorgverzekering kan maar één keer per jaar, aan het einde van het jaar. De deadline ligt meestal eind december, dus zorg ervoor dat je op tijd je keuze maakt. Dit geldt ook voor het kiezen van een aanvullende zorgverzekering. Zo ben je het hele jaar door goed verzekerd en voorkom je dat je onnodig geld kwijt bent aan zorg die je toch niet gebruikt of dat je juist onverwachte kosten moet betalen.

In het kort is het belangrijk dat je elk jaar even stilstaat bij je zorgverzekering en de vraag of deze nog bij jou past. Misschien heb je dit jaar andere zorgbehoeften of wil je gewoon besparen. Er zijn genoeg mogelijkheden om de beste keuze te maken.


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige redacteur die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit overige

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.