Tip — deze week 12 nieuwe vacatures in Almere!
Opzoek naar een nieuwe uitdaging in Almere en omstreken (Huizen, Hilversum, Lelystad)? Neem dan eens een kijkje op onze vacaturepagina.

Dinsdag (Prinsjesdag) is een speciale rol weggelegd voor onze studenten Malek en Ezra. Malek, die oorspronkelijk uit Noord-Syrië vluchtte en nu in Amsterdam woont, stond klaar om het haar van Nederlandse politici te stylen voor Prinsjesdag. Ezra is vandaag gastheer in Den Haag, ontvangt de gasten en voorziet de politici van hapjes en drankjes. 

Voor Malek, student Haarverzorging bij MBO College Zuid, was deze kans onverwacht. Zes jaar geleden kwam hij zonder papieren naar Nederland, op zoek naar een betere toekomst. In Amsterdam ontdekte hij zijn passie voor het kappersvak en het creëren van kapsels die de persoonlijkheid van klanten weerspiegelen.

Bij MBO College Zuid, onderdeel van het ROC van Amsterdam - Flevoland, kreeg hij de juiste ondersteuning om zijn talent te ontwikkelen, wat hem naar de finale van de landelijke vakwedstrijden Skills Heroes bracht. "Het is voor mij veel meer dan werk; het is echt mijn passie", vertelt Malek. "Ik kan er helemaal in opgaan, zonder op de tijd te letten. Ik word gewoon blij van wat ik doe."

Ezra schittert als gastheer

Ezra, student bij het ROC van Flevoland, schitterde ook tijdens Skills Heroes als gastheer. Nu is hij door Skills uitgenodigd om politici te ontvangen en hen te verzorgen tijdens de styling voor Prinsjesdag. Bij aankomst heette hij de politici welkom en voorzag hen van drankjes. Ook serveerde hij hapjes die speciaal voor deze gelegenheid door twee patissier-studenten waren gemaakt. “Ik vond het superleuk dat ik dit mocht doen”, aldus Ezra.

Elk jaar wordt de top vijf van Skills The Finals uit de categorieën Kapper en Schoonheidsspecialist gevraagd om politici te stylen voor Prinsjesdag. Dit jaar waren er voor het eerst ook een gastheer, beveiliger en patissiers aanwezig.


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige redacteur die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.