Tip — deze week 15 nieuwe vacatures in Almere!
Opzoek naar een nieuwe uitdaging in Almere en omstreken (Huizen, Hilversum, Lelystad)? Neem dan eens een kijkje op onze vacaturepagina.

In september is Stad & Natuur Almere gestart met een crowdfundingactie om geld in te zamelen voor een nieuw speeltoestel in de vorm van een tractor bij Kinderboerderij de Beestenbende. De oude groene tractor moest om veiligheidsredenen worden verwijderd. 

Jarenlang stond bij de ingang van Kinderboerderij de Beestenbende een oude groene tractor, een geliefde attractie. Vele duizenden kinderen hebben erop gespeeld en hun fantasie de vrije loop gelaten. Helaas moest de tractor vanwege veiligheidsredenen verwijderd worden.

Spelen is belangrijk

Stad & Natuur wil nu een nieuw en veilig speeltoestel plaatsen in de vorm van een tractor. “Naast de omgang met de boerderijdieren is het belangrijk om op de kinderboerderij ook voldoende speelgelegenheid te bieden”, zegt Mariska Oostland, beheerder van Kinderboerderij de Beestenbende. Joyce Grobben van Stad & Natuur vult aan: “Spelen is essentieel voor kinderen. Het is goed voor hun fysieke, mentale, sociale en emotionele ontwikkeling”. 

Crowdfunding

Voor de aanschaf en installatie van het nieuwe speeltoestel is 10.000 euro nodig. Om dit geld in te zamelen, is Stad & Natuur begin september gestart met een crowdfundingcampagne. Iedereen die het initiatief wil steunen, kan een bedrag doneren via het crowdfundingplatform VoorJeBuurt.

Doneren kan al vanaf 1 euro. “Klein of groot, elke bijdrage is van harte welkom,” aldus Grobben. Voor kinderen is er een leuke kleurplaat af te halen bij de kinderboerderij.

Raboclub support en Dierendag

Leden van Rabobank kunnen het project ook steunen via Rabo ClubSupport. Van 2 tot en met 24 september kunnen zij stemmen op hun favoriete club en bepalen welke clubs een financiële bijdrage ontvangen van de bank. 

Daarnaast organiseert Stad & Natuur op 6 oktober ter ere van Dierendag een groot evenement op de Beestenbende, met extra aandacht voor de crowdfundingcampagne. Kinderen kunnen er onder andere hun eigen tractortje timmeren, we vragen voor deze activiteit een bijdrage naar eigen inzicht.


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige redacteur die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit 112

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.