Tip — deze week 53 nieuwe vacatures in Almere!
Opzoek naar een nieuwe uitdaging in Almere en omstreken (Huizen, Hilversum, Lelystad)? Neem dan eens een kijkje op onze vacaturepagina.

Wil jij gaan ondernemen in Duitsland? Dan kom je voor aardig wat uitdagingen te staan. Toch kun je ook als Nederlander succesvol worden in Duitsland.  In dit artikel vertel ik je meer over werving en selectie in Duitsland.

Wil je er meer over weten? Lees dan zeker verder!

Waarom recruitment in Duitsland anders is

Recruitment in Duitsland vraagt om een andere aanpak dan in Nederland. De arbeidsmarkt, cultuur en wetgeving zijn daar anders. Doe daarom vooraf goed onderzoek.  Zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan als je eenmaal begonnen bent in Duitsland. Een goede voorbereiding is al het halve werk. Neem er dus zeker uitgebreid de tijd voor. Voordat je daadwerkelijk de stap zet. 

Het gaat er gestructureerd aan toe, en afspraken zijn afspraken. Dit betekent dat je wervingsproces duidelijk en professioneel moet zijn. Kies voor een recruitmentbureau dat de Duitse markt door en door kent. Zo’n bureau kan je helpen om het juiste talent te vinden en je bij te staan bij het hele wervingsproces. Meer weten over hoe een recruitmentbureau in Duitsland je kan helpen? Recruitment Duitsland biedt uitkomst.

Hoe je Duits personeel werft

Duits personeel werven kan een uitdaging zijn als je niet bekend bent met de lokale gebruiken en verwachtingen. 

Om het juiste personeel in Duitsland aan te kunnen nemen heb je natuurlijk een aantrekkelijk vacaturetekst nodig. Zorg voor een duidelijke, formele en gedetailleerde vacature. Daarnaast is het ook verstandig om te benoemen naar welke kwalificaties je op zoek bent. Dat vinden de Duitsers heel belangrijk. 

Het is ook slim om te adverteren op platforms die in Duitsland populair zijn. 

Bij het werven van personeel in Duitsland is het ook verstandig om te weten welke juridische zaken er spelen. Er gelden namelijk andere regels voor bijvoorbeeld arbeidscontracten en ontslag. Door hier goed van op de hoogte te zijn, voorkom je onverwachte problemen. Een partner die je helpt met dit proces kan daarbij heel waardevol zijn. Wil je meer informatie over hoe je Duits personeel kunt werven? Lees dan ook eens meer over werving en selectie Duitsland.

Waar je op moet letten bij het werven

Als je gaat ondernemen in Duitsland is het ook belangrijk om te letten op wat Duitsers belangrijk vinden als ze op zoek gaan naar een baan. Denk hierbij aan duidelijkheid en structuur. Als werkgever moet je duidelijk maken wat je van een medewerker verwacht. Duitsers willen graag precies weten waar ze aan toe zijn.

Bij salarisonderhandelingen is het handig om te weten dat salarissen in Duitsland vaak hoger zijn dan in Nederland voor dezelfde functies. Onderzoek goed wat normaal is, zodat je een goed aanbod kunt doen. 

Maar als je bovenstaande tips goed meeneemt en je goed verdiept in de Duitse markt, is het zeker mogelijk om succesvol te ondernemen in Duitsland. Dat begint allemaal bij het vinden van goed personeel in Duitsland.


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige redacteur die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit 112

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.

Warning: file_get_contents(http://www.geoplugin.net/php.gp?ip=): Failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 429 Too Many Requests in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 445

Warning: Trying to access array offset on false in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 450