Tip — deze week 7 nieuwe vacatures in Almere!
Opzoek naar een nieuwe uitdaging in Almere en omstreken (Huizen, Hilversum, Lelystad)? Neem dan eens een kijkje op onze vacaturepagina.

Drenthe is misschien niet de eerste provincie die in je opkomt als je denkt aan een weekendje weg, maar het is een verborgen schat die zeker een bezoek waard is. Met zijn unieke landschappen, historische monumenten en charmante steden biedt Drenthe een verfrissende ontsnapping aan het hectische leven van alledag.

Of je nu een natuurliefhebber bent, geïnteresseerd bent in geschiedenis, of gewoon op zoek bent naar een rustige plek om te ontspannen, Drenthe heeft voor ieder wat wils. Laten we eens kijken waarom Drenthe de perfecte bestemming is voor je volgende korte vakantie!

De natuur is fantastisch

Drenthe is de thuisbasis van enkele van de mooiste natuurgebieden van Nederland. De provincie staat bekend om haar uitgestrekte heidevelden, dichte bossen en schilderachtige meren. Nationale parken zoals Dwingelderveld en Drents-Friese Wold zijn ideaal voor lange wandelingen, fietstochten en vogelspotten.

De rust en stilte die je hier vindt, zijn ongeëvenaard. Bovendien zijn de landschappen in elk seizoen prachtig; van de bloeiende heide in de zomer tot de met sneeuw bedekte bossen in de winter – je zult altijd iets moois vinden om van te genieten! En vergeet niet de Hondsrug UNESCO Global Geopark te verkennen, een unieke geologische schat die zich uitstrekt over het oosten van Drenthe.

De hoofdstad Assen is geweldig

Assen, de charmante hoofdstad van Drenthe, biedt een mix van cultuur, geschiedenis en gezelligheid. De stad staat bekend om het wereldberoemde TT Circuit, waar jaarlijks de MotoGP plaatsvindt – een must voor motorsportliefhebbers! Maar Assen heeft zoveel meer te bieden. Het Drents Museum herbergt een fascinerende collectie archeologische vondsten, kunst en historische artefacten.

Daarnaast is het centrum van Assen vol met leuke winkels, gezellige cafés en uitstekende restaurants. Je kunt heerlijk wandelen langs het prachtige Gouverneurs Park en de vaart, of gewoon genieten van de ontspannen sfeer. Vergeet niet de marktdag op woensdag en zaterdag te bezoeken voor een echte lokale ervaring! Om je weekendje weg naar Assen nog leuker te maken is het misschien handig vooraf te kijken naar een hotel in de buurt van Assen, zo kun je na een dag in de hoofdstad lekker ontspannen!

De Hunebedden moet je zien

Een van de meest iconische bezienswaardigheden van Drenthe zijn de hunebedden, oude megalithische grafmonumenten die duizenden jaren oud zijn. Deze indrukwekkende bouwwerken zijn een fascinerend overblijfsel van de prehistorische cultuur van de regio. De grootste en bekendste hunebedden bevinden zich bij Borger, waar je ook het Hunebedcentrum vindt. Dit museum biedt een in-depth kijk op de geschiedenis en betekenis van deze oude graven.

Een wandeling langs een van de hunebeddenroutes is een unieke manier om het verleden tot leven te zien komen. De mystiek en de grootsheid van deze structuren zullen je zeker versteld doen staan! Als je dan toch naar de Hunebedden gaat kun je misschien een kijkje nemen naar een hotel in de buurt van Assen.

Drenthe heeft veel geschiedenis

Naast de hunebedden heeft Drenthe een rijk historisch erfgoed dat teruggaat tot de prehistorie. De provincie staat vol met historische dorpen en stadjes waar je de tand des tijds kunt voelen. Bezoek bijvoorbeeld het gevangenismuseum in Veenhuizen, een voormalig koloniaal dwang gesticht dat nu een indrukwekkende tentoonstelling biedt over de Nederlandse strafrechtgeschiedenis.

Het museumdorp Orvelte neemt je mee terug in de tijd met gerestaureerde boerderijen, ambachtelijke werkplaatsen en historische demonstraties. Daarnaast zijn er tal van kastelen, kerken en molens verspreid door de provincie die een bezoek waard zijn. Elk met hun eigen verhaal en charme, ze dragen allemaal bij aan het rijke tapijt van Drenthes geschiedenis.


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige redacteur die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente