Tip — deze week 16 nieuwe vacatures in Almere!
Opzoek naar een nieuwe uitdaging in Almere en omstreken (Huizen, Hilversum, Lelystad)? Neem dan eens een kijkje op onze vacaturepagina.

Als ondernemer in de bouw sta je elke dag voor uitdagingen; denk aan strakke deadlines, complexe projecten en het behouden van marges. Goede interne processen zijn daarom essentieel. Bouwsoftware helpt je bij het structureren van deze processen.

Je leest hier hoe bouwsoftware jouw werk makkelijker maakt tijdens een typische dag in de bouw 

Voorbereiden en plannen in de ochtend

De planning van de dag doornemen tijdens je eerste kop koffie is extra snel gedaan met de juiste bouwsoftware. Zo zie je in één overzicht gestructureerd al je projectplanningen. Je kunt op dagelijkse basis eenvoudig taken toewijzen aan teamleden en deadlines instellen. Vaak ontvangen betrokkenen automatisch real-time updates hiervan. Zo kun je gecentraliseerd iedereen op de hoogte houden van (last-minute) wijzigingen en prioriteiten. 

Na de voorbereiding van de planning bekijk je eenvoudig de digitale bouwplannen en -tekeningen in de bouwsoftware. Ook als je buiten je kantoor opstart, heb je al je bestanden bij de hand op je device. Papieren archieven zijn dankzij je eigen cloudopslag namelijk verleden tijd. Dit bespaart tijd, is flexibel en vermindert de kans op fouten en miscommunicatie.

Middag: projectbeheer en coördinatie

Ga je na de eerste uren op kantoor naar een projectlocatie? Dan blijf je onderweg eenvoudig in contact met je team. Bouwsoftware is namelijk vaak beschikbaar op mobiele devices. Je ontvangt dus direct updates over de voortgang van de werkzaamheden, eventuele problemen die zich voordoen en de benodigde materialen. Belangrijke bestanden heb je daarbij direct bij de hand. De real-time communicatie stelt je ook in staat om snel te reageren op eventuele uitdagingen. Zo verloopt je project altijd efficiënt.

Eenmaal aangekomen op de projectlocatie kun je foto’s en notities rechtstreeks vanaf de bouwplaats uploaden naar een projectdossier. Het staat gelijk centraal opgeslagen in de cloud en is beschikbaar voor iedereen die je toegang geeft. Zo vergeet je bij terugkomst op kantoor nooit meer belangrijke informatie te archiveren. 

Namiddag: kostenbeheer en financiën

Eenmaal terug op kantoor gaat je aandacht naar kostenbeheer en financiën. Kostenramingen, het opstellen van je budgetten en facturen; je regelt dit voortaan in één omgeving. Het grote voordeel hiervan is dat je alle financiële gegevens van je projecten op één plek consolideert. Zo heb je altijd een duidelijk overzicht van je financiële situatie.

Je kunt de financiën vaak realtime volgen en analyseren. Zowel budgetoverschrijdingen als mogelijke kostenbesparingen komen eerder aan het licht. Zo behoud je beter grip op de financiële gezondheid van je organisatie. 

5 redenen waarom ondernemers kiezen voor bouwsoftware

  1. Projectplanning en -coördinatie kosten vaak veel tijd. Met bouwsoftware kunnen taken snel worden toegewezen en gecoördineerd. Hiermee verminder je onnodige vertragingen.
  2. Vaak zijn kostenramingen gebaseerd op schattingen. Met bouwsoftware kun je als MKB-ondernemer meer nauwkeurige kostenramingen maken.
  3. Teamcommunicatie is vaak versnipperd. Software in de bouw kan vaak helpen bij het centraal communiceren. Dit zorgt voor minder miscommunicatie.  
  4. Belangrijke documenten worden nog steeds vaak op papier bewaard. Met bouwsoftware zijn alle documenten voor iedereen digitaal beschikbaar.
  5. Belangrijke informatie over bouwprojecten is soms vertraagd beschikbaar. Met bouwsoftware zijn updates real-time beschikbaar. Zo kun je sneller reageren op belangrijke veranderingen.

Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige redacteur die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit 112