Tip — deze week 14 nieuwe vacatures in Almere!
Opzoek naar een nieuwe uitdaging in Almere en omstreken (Huizen, Hilversum, Lelystad)? Neem dan eens een kijkje op onze vacaturepagina.

Een unieke verkoop in Almere: de opblaas-sporthal van Almere Poort gaat op dinsdag 27 augustus onder de hamer, het openingsbod bedraagt 25.000 euro.

De gemeente biedt de blaashal en de kleedunits nu aan voor de verkoop omdat de nieuwe sporthal Nobelhorst medio 2024 wordt opgeleverd: vanwege wet -en regelgeving van onder andere Het Didam-arrest, kiest de gemeente Almere ervoor om de accommodaties openbaar te veilen. 

Unieke hal

De gemeente Almere heeft in 2019 een blaashal in Almere Poort geïnstalleerd om de toenemende vraag naar indoor sportruimte op te vangen. Er was destijds meer vraag naar indoorsport accommodatie dan de gemeente kon aanbieden.

De unieke hal met een nokhoogte binnenmaat van maximaal 11 meter en een vloeroppervlakte van 1.500 vierkante meter (30 bij 50 meter) heeft Almere in totaal bijna vijf jaar sportplezier gegeven: in de hal kunnen sporten beoefend worden zoals badminton, handbal, korfbal, zaalhockey en zaalvoetbal.

Daarnaast werd de hal ook gebruikt voor bewegingsonderwijs. Naast de blaashal staan units voor omkleden, douches en toiletten. De twee accommodaties worden als twee separate kavels los van elkaar op de veiling aangeboden.

Op de veiling

Tijdens de online veiling, die opent op 27 augustus, kan er geboden worden op 2 kavels. De eerste kavel bevat de blaashal en de tweede kavel bevat 2 kleedruimtes met een gecombineerde douche en toiletunit. Twee units zijn geschikt voor 14 personen, met afmetingen 12 x 6 meter. Daarnaast wordt er ook een unit bestaand uit één docenten/scheidsrechters ruimte met douche en toilet van 6 x 3 meter aangeboden. Deze drie units vormen 1 kavel.

Op 9 juli en 27 augustus worden er kijkdagen georganiseerd waarin geïnteresseerden de hal en de kleedunits van binnen kunnen bekijken. De veiling sluit op donderdag 5 september.


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige redacteur die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit 112

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.

Warning: Undefined variable $ip in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 425

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 425

Warning: Undefined variable $ip in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 426

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 426

Warning: Undefined variable $ip in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 432