Tip — deze week 21 nieuwe vacatures in Almere!
Opzoek naar een nieuwe uitdaging in Almere en omstreken (Huizen, Hilversum, Lelystad)? Neem dan eens een kijkje op onze vacaturepagina.

Schimmel in huurhuizen levert heel wat problemen op. Mensen met astma- en luchtwegklachten kunnen er flink benauwd van worden. En voor alle anderen liggen griepklachten op de loer: keelpijn, niezen, hoesten, een verstopte neus, een piepende ademhaling en benauwdheid.

Steeds meer mensen hebben last van een groot schimmelprobleem in huis. Wat kun je daaraan doen?

Schimmel laten verwijderen

Heb je schimmel in je huurhuis ontdekt, dan is het belangrijk dat je op tijd actie onderneemt. Neem contact op met je verhuurder om een melding te doen van schimmel. Je kunt dan samen een actieplan opzetten. In de meeste gevallen moet je de schimmel laten verwijderen door een professioneel bedrijf. Verhuurders van woningen zijn verplicht om de woning in goede staat te houden, en daar hoort ook het oplossen van schimmelproblemen bij.

Het is belangrijk dat de schimmel echt grondig verwijderd wordt. In de praktijk gebeurt het vaak dat er over de schimmel heen wordt geverfd, maar daarmee los je het onderliggende probleem (zoals vocht) niet op. Wordt de schimmel grondig verwijderd, dan kun je op de manier hergroei voorkomen.

Leren ventileren

Vaak ontstaat schimmelvorming in een huurhuis omdat er een gebrek is aan goede ventilatie. Leer daarom hoe je je huis effectief kunt ventileren om vochtproblemen aan te pakken en op die manier schimmelgroei te voorkomen. Zorg ervoor dat je ramen en deuren regelmatig openzet om de frisse lucht binnen te laten komen en de vochtige lucht kwijt te raken.

In sommige huurhuizen mag je de ramen en deuren op de begane grond niet openen. Dit zijn woningen met een ventilatiesysteem. Zet in dat geval het systeem aan en gebruik ook de ventilatieroosters als deze beschikbaar zijn. Je kunt ook luchtontvochtigers gebruiken in vochtige ruimtes, zoals de badkamer.

Kijk ook even naar ander ongemak: bedwantsen

Niet gelieerd aan schimmel, maar wel heel ongemakkelijk: bedwantsen. Daar hebben ook steeds meer huurders last van. Het zijn kleine insecten die zich razendsnel vermenigvuldigen. Wanneer je hier last van hebt, is het zaak om de hulp van professionele ongediertebestrijding in te roepen. Bedwantsen bestrijden is echt een klus voor een specialist. De bestrijdingsdienst kan je helpen om de bedwantsen op een effectieve manier aan te pakken en herbesmetting te voorkomen.

Het zijn problemen waar je snel bij moet handelen. Laat schimmel en bedwantsen echt op een grondige manier verwijderen, zodat je een gezondere en veilige leefomgeving voor jezelf, en voor anderen kunt garanderen.


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige redacteur die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente


Warning: Undefined variable $ip in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 425

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 425

Warning: Undefined variable $ip in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 426

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 426

Warning: Undefined variable $ip in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 432