Tip — deze week 14 nieuwe vacatures in Almere!
Opzoek naar een nieuwe uitdaging in Almere en omstreken (Huizen, Hilversum, Lelystad)? Neem dan eens een kijkje op onze vacaturepagina.

Als je elke dag in Almere woont en soms ook werkt, vergeet je wel eens welke leuke dingen de stad zoal te bieden heeft. Een modern stadsleven, bijzondere natuur en water en architectonische hoogstandjes. Daarom is het aardig om de stad eens door de ogen van een toerist te bekijken.

De redactie van Reisnieuws.nl heeft enkele van de hoogtepunten om te ontdekken op een rij gezet.

1. Architectuurtour: bewonder moderne meesterwerken

Almere staat bekend om zijn moderne architectuur. Neem een wandel- of fietstour door de stad om iconische gebouwen zoals de Citadel, het Odeon theater en de 'La Defense' kantoren te bewonderen. De moderne architectuurliefhebbers onder ons kunnen hun hart ophalen aan de unieke bouwstijlen die de stad rijk is.

2. Natuurpark Lelystad: dichtbij wilde dieren

Net buiten Almere vind je Natuurpark Lelystad, waar je een verscheidenheid aan wilde dieren kunt spotten, zoals herten, moeflons en zelfs de majestueuze wisent. Wandel of fiets door dit uitgestrekte park en geniet van de rust en natuur.

3. Kunst & Cultuur: Bezoek het KAF

Het Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) is het hart van de Almeerse kunst- en cultuurscene. Met een breed scala aan voorstellingen, exposities en workshops is er altijd wel iets cultureels te beleven. Mis ook de spectaculaire architectuur van het gebouw zelf niet!

4. Watersporten op het Weerwater

Almere ligt aan het Weerwater, een prachtige locatie voor allerlei watersporten. Of je nu wilt windsurfen, zeilen, kanoën of gewoon ontspannen aan de waterkant, het Weerwater biedt het allemaal. Voor de avontuurlijke bezoekers zijn er tal van verhuurmogelijkheden.

5. Winkelen in Citymall Almere

Voor de shopaholics is Citymall Almere een waar paradijs. Dit moderne winkelcentrum biedt een diversiteit aan winkels, van bekende ketens tot unieke boetieks. Na het winkelen kun je neerstrijken in een van de vele cafés of restaurants.

6. Ontspan in de Oostvaardersplassen

Een bezoek aan de Oostvaardersplassen is een must voor natuurliefhebbers. Dit unieke natuurgebied staat bekend om zijn ruige landschappen en diverse fauna. Ga op vogelspotavontuur of maak een rustige wandeling door dit prachtige gebied.

7. Uit eten in Almere

Almere's culinaire scene is net zo divers als de stad zelf. Van gezellige eetcafés tot luxe restaurants, er is voor elke smaak en elk budget iets te vinden. Probeer zeker enkele lokale specialiteiten!

8. Bezoek de Stadslandgoed de Kemphaan

Dit landgoed biedt een unieke mix van natuur, avontuur en educatie. Bezoek de Almere Jungle, een dierenpark met exotische dieren, of neem deel aan de vele outdoor activiteiten die hier worden aangeboden.

9. Avontuurlijk Klimmen bij Fun Forest

Voor de avonturiers onder ons is Fun Forest Almere de perfecte plek. Dit klimpark biedt verschillende parcoursen voor jong en oud, hoog in de bomen. Een spannende manier om de natuur te beleven!

10. Evenementen en Festivals

Almere is het hele jaar door het toneel van diverse evenementen en festivals. Van het Almere Haven Festival tot de Libelle Zomerweek, er is altijd wel iets te beleven.


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige redacteur die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.

Warning: Undefined variable $ip in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 425

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 425

Warning: Undefined variable $ip in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 426

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 426

Warning: Undefined variable $ip in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 432