Tip — deze week 12 nieuwe vacatures in Almere!
Opzoek naar een nieuwe uitdaging in Almere en omstreken (Huizen, Hilversum, Lelystad)? Neem dan eens een kijkje op onze vacaturepagina.

In het onderzoek naar de explosie bij een woning aan de Valetaweg in Danswijk, heeft de politie afgelopen woensdagochtend een 16-jarige jongen uit Almere aangehouden. 

De jongen wordt verdacht betrokken te zijn bij de explosie die in de nacht van zaterdag op zondag plaatsvond. De explosie veroorzaakte veel schade, maar niemand raakte gewond.

De woning is inmiddels op last van de burgemeester voor een periode van twee weken gesloten. 

Verband tussen incidenten

De politie houdt er rekening mee dat de explosie aan de Valetaweg, mogelijk in verband kan worden gebracht met een explosie bij een woning aan het Freyjaplantsoen in Almere Poort die een dag eerder plaatsvond: door die explosie werden er 20 woningen ontruimd en werden de bewoners daarvan de gehele nacht opgevangen in een nabijgelegen brandweerkazerne. 

De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige redacteur die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit 112

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.

Warning: file_get_contents(http://www.geoplugin.net/php.gp?ip=): Failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 429 Too Many Requests in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 445

Warning: Trying to access array offset on false in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 450